Aktuális

Kommandósok tartóztatták le az Újpest focicsapatának korábbi tulajdonosát

Bors

Létrehozva: 2019.04.19.

Pénzmosás gyanúja miatt tartóztatták le T. S.-t, az NB I-ben szereplő Újpest focicsapatának korábbi tulajdonosát, aki a gyanú szerint a lila-fehér klubot 1,4 milliárd forinttal károsította meg. Akciófilmbe illő módon kapcsolta le a készenléti rendőrség a férfit: állig felfegyverzett kommandósok hatoltak be a luxuslakásába, az egykori sportvezetőnek papucsban és köntösben kellett elhagynia ingatlanát - számolt be róla a Blikk.

A rendőrség szerint egy belga cégtől kicsalt 3,7 millió eurós (1,2 milliárd forintos) zsákmányból vett hoteleket és szállodahajót, „tevékenységét” hat stróman segítette. T. S. és bűnbandája úgynevezett vezérigazgatós csalást követett el. A trükk lényege, hogy nagy cégek főnökeinek adják ki magukat a csalók, és arra utasítják az érintett banki alkalmazottat, hogy azonnal utaljon át egy számlaszámra nagy összegeket. T. S.-ék szlovákiai pénzintézetekből különböző kontinensek országaiba juttatták offshore cégeken keresztül a zsákmányt, amelyet végül részletekben, készpénzben vettek fel. Másfél hónap alatt mosták tisztára az 1,2 milliárd forintnyi összeget. 

– Több külföldi ország több bankját kell ilyenkor megkeresni, hiszen több számlára kerül azonnal továbbutalással a pénz. Mindegyik utalásnak, készpénzfelvételnek utána lehet menni, de ez nagyon aprólékos, elemző, értékelő, nyomozói munkát igényel – mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Kékfény című televíziós műsornak.

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében