Kocsmai horror: kiütötték a féllábú Tamás szemét

D. Tamás védelmére kelt a pultoslánynak, akinek a fenekét fogdosta egy vendég. A nála jóval fiatalabb molesztáló kegyetlenül összeverte Tamást: a férfi elvesztette a bal szemét a harcban.
D. Tamás védelmére kelt a pultoslánynak, akinek a fenekét fogdosta egy vendég. A nála jóval fiatalabb molesztáló kegyetlenül összeverte Tamást: a férfi elvesztette a bal szemét a harcban.

Maradandó fo­gyatékosságot okozó súlyos tes­ti sértés miatt emeltek vádat H. Tamás ellen, aki egy tatabányai sörözőben félholtra verte a nála jóval idősebb, művégtaggal élő D. Tamást.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán

A Ta­tabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szerint a vádlott többször megfogta a pultosnő fenekét, aki hiába szólt rá, hogy hagyja abba. A 31 éves H. Tamás nekiesett a lány védelmére kelő férfinak, a bal lábát megütötte, a nyakát megfogta, majd a fejét beverte a söröző ajtajába, s emiatt áldozata a földre esett. A férfi ezután a sértettet kétszer fejbe rúgta, valamint háromszor ököllel megütötte a fejét. D. Tamás olyan súlyos sé­rüléseket szenvedett, hogy a bal szemét el kellett távolítani, ami maradandó fogyatékosságot jelent.

© Fotó: Fejér Bálint

A Bors a helyszínen több szemtanúval beszélt. A sörözőben az­óta már másik pultos dolgozik, a molesztált hölgyet annyira sokkolta az őt védelmező férfi brutális összeverése, hogy nem sokkal az eset után otthagyta munkahelyét. A szemtanúk azt mondják, vagy az egyik rúgástól fordult ki a bántalmazott férfi szeme, vagy akkor, amikor a fejét az ajtóba verték és a kilincs akadhatott a szemgödrébe. A tanúk azért is tartják különösen döbbenetesnek a történteket, mert a verekedő férfit egyébként rendezett körülmények között élő fiatalembernek ismerik, akinek korábban nem voltak rendőrségi ügyei. Ráadásul jól ismerte az őt visszafogni akaró D. Tamást, mégis kegyetlen brutalitással bánt el vele. Vélhetően az elfogyasztott alkohol közrejátszott abban, hogy ennyire elborult H. Tamás elméje.

D. Tamást telefonon értük utol. A férfi a jogerős bírósági döntésig nem akart nyilatkozni. Ismerőseitől viszont úgy tudjuk, hogy a mai napig nem tud túllépni a történteken, nemcsak a szemét, hanem a biztonságérzetét is el­vesztette, pszichésen is nagyon megviselte a támadás. Kártérítési pert indít a támadó ellen.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán

A Bors megtudta: H. Tamás nincs előzetes letartóztatásban, sőt elhagyta Magyarországot, külföldön vállalt munkát, egy németországi kisvárosban él. A büntetőtörvénykönyv szerint súlyosbító körülmény, ha a testi sértés elkövetője tettével maradandó fogyatékosságot okozott, ezért akár öt év is kiszabható.

Kapcsolódó véleménycikkünket ide kattintva olvashatja!