Kócsagot mentett Nimród, a vadászkutya

Hálából segít más állatok­nak a gondos törődésnek köszönhetően szépen meggyógyult Nimród, a hároméves vizsla.
Hálából segít más állatok­nak a gondos törődésnek köszönhetően szépen meggyógyult Nimród, a hároméves vizsla.

Tarcsi Andráshoz még kilenc hónaposan került a vizslamentőktől a bal tappancsán súlyosan megsérült kutya. A gazda szavait támasztja alá az alábbi, nem mindennapi eset.

– Hajdúszoboszlón élünk, és szinte napi rendszerességgel járunk ki a Keleti-főcsatornához sétálni. A közelmúltban azonban Nimród jó vadászkutyaként jelezte, hogy talált valamit. Miután engedélyt adtam neki, elindult a nádas felé, ahonnan hamarosan egy fehér kócsaggal tért vissza. Míg odaértem, fegyelmezetten őrizte az állatot, amelyen jól látszott, hogy a jobb szárnyán kívül ugyanúgy a bal lába sérült meg, mint egykor Nimródnak, aki azóta szépen felépült – meséli a Borsnak András.

A gazda azonnal hívta a Hortobágyi Nemzeti Parkot, s bár elsőre úgy tűnt, áram­ütés érte a csodaszép állatot, végül kiderült, hogy belső sérülést szenvedett. Nimródnak köszönhetően azonban nem a nádasban várt rá a vég, hanem gondos szakemberekhez kerülve egyre javul az állapota. Tarcsi lapunknak elárulta, nem ez az első eset, hogy kutyája segít, karácsonyt követően egy legyengült ege­részölyvet mentett meg a pusztulástól.