Kockárdával fricskázza a kormányt az MSZP-s politikus

Megtapsolták a vonaton kockás kokárdája miatt Komjáthi Imrét, aki így fejezi ki aggodalmát a közoktatás jövőjéért.
Megtapsolták a vonaton kockás kokárdája miatt Komjáthi Imrét, aki így fejezi ki aggodalmát a közoktatás jövőjéért.

– Hat gyermekem van, nagycsaládos apaként tehát nekem is fontos az oktatás ügye. Nem mindegy, hogy a gyermekeimnek mit kell tanulniuk. Szolidáris vagyok a kockás inget viselô diákokkal és tanárokkal, mert ez is egyfajta szabadságharc, amit ők tesznek. Így a feleségem elment megvenni a hozzávalókat és készített egy kockás kokárdát – beszél büszkén a Borsnak tiltakozása céljáról az edelényi Komjáthi Imre. Egy külföldön élő magyar barátjuktól jött az ötlet. Amúgy is közeledik március 15-e, miért ne kössék össze a kockás inget a nemzeti jelképpel?

– Magam sem gondoltam, olyan óriási sikert arattam vele a hétvégén. Budapestről utaztam hazafelé a vonaton, amikor egy hölgy kiszúrta. Megkérdezte: ez az, aminek gondolom? Mondom, igen. Erre a ve­lünk utazó tizenöt-húsz kockás inges diák – mint megtudtam, a miskolci Berzeviczy Gergely növendékei –, tapsolni kezdett. Nagyon jólesett – idézi fel Imre.

Harminc éve dolgozik egy vegyészeti cégnél, hétfőn már kollégái is így jelentek meg a munkahelyen.

– Nem kezdjük gyártani, mindenki ké­szítsen, aki hasonlóan érez. Ez a ko­kárda épp attól érdekes, hogy számtalan kockás verzióban előállíthatja bárki – mondja. Március 15-re szeretne nemzeti színű kockás kokárdát – avagy kockárdát –, de még nem találtak ilyen mintájú textilt.

Komjáthi Imre nem titkolja, munkája mellett a szocialista párt elnökségének is tagja, de elsősorban aktivistaként vesz részt a párt ügyeiben, például az éhségmenetek szervezésével.

– Hiába vagyok politikus, nem nézem jó szemmel, ha a politika rátelepszik egy civil kezdeményezésre. Ez a dolog nem is ezért született. Az embereknek amúgy sem a politikusoktól kell félniük, csak a szar politikusoktól – üzeni Imre.