Kitették Bajort a Heti Hetesből - Teljes összeomlás

Összecsaptak a hullámok Bajor Imre feje felett. Legutóbbi nyilatkozata egy depressziós, a halál gondolatával játszó embert tükröz. A Heti Hetesből elküldték a megkeseredett nevettetőt.
Összecsaptak a hullámok Bajor Imre feje felett. Legutóbbi nyilatkozata egy depressziós, a halál gondolatával játszó embert tükröz. A Heti Hetesből elküldték a megkeseredett nevettetőt.
Mi történt Bajor Imrével? – kérdezte az utóbbi időben mind több tévénéző. A humor nagyágyúja már rég nem az egykor megszeretett, életvidám Kicsihuszár: arca annyira felpuffadt, hogy alig lehet ráismerni, ráadásul hallgatagon gubbaszt a Heti Hetesben. Hogy a színész nagy bajban van, az egy minapi riportból is kiderül: a tabu tévének egy megfáradt, megkeseredett ember nyilatkozott.

– Nem készülök még a halálra. Majd előtte egy évvel. Ja, akkor már el is kellene kezdenem – mondta fanyarul viccelődve Bajor. Szinte végig az elmúlásról beszélt, s arról, hogy már csak egy álma maradt: elutazni egy karibi szigetre, és soha többé nem térni vissza.

A Heti Hetes stábja is érzékelte, hogy a Kicsihuszár nem képes kimászni a gödörből, ezért bizonytalan időre kihagyják a műsorból.
– Úgy látom, hogy pihenésre és segítségre van szüksége, hogy rendbe jöjjön. Imrének rengeteg problémája volt az elmúlt években, amelyek nagyon megviselték. Öt-hat évet öregedett egy év alatt. Sok visszajelzés érkezett a nézőktől, hogy már nem a régi. Úgy vettük észre, elfáradt, de nem a műsorban, hanem az életben. Néhány hét pihenésre szorul, ezért a következő adásban már nem lesz látható – nyilatkozta lapunknak Ónodi György, a Heti Hetes producere. – Azt szeretném, hogy ha Imre úgy jönne vissza, hogy ne a mostani elveszett emberre emlékezzünk, legyen az, aki volt. Nemcsak mi várjuk vissza, hanem a Rádiókabaré, az Operettszínház és a Mikroszkóp Színpad is – tette hozzá.

Bár társai végigkövették Bajor hanyatlását, megdöbbentek, hogy meg kell válniuk tőle.
– A legutóbbi felvételen vidáman dolgoztunk együtt, noha láttam rajta, hogy nincs jó passzban. Az a nehéz a szakmánkban, hogy akkor is nevettetni kell, amikor rossz időszakot élünk át. Minél jobb bohóc valaki, annál kevésbé látni rajta, hogy problémái vannak. Lehet, hogy miközben Imre próbálta elrejteni a bajait, annyi összegyűlt neki, amennyit már nem tudott feldolgozni –mondta lapunknak Hajós András.
– Imi az egyik legjobb barátom, rengeteget köszönhetek neki. Ám amióta megnyitotta a vendéglőjét, nagyon sok nehézsége támadt. Amit csak tudok, megteszek azért, hogy talpra álljon.

Nekem fontos, hogy ő üljön velem szemben, remélem, mihamarabb ismét élvezhetjük a társaságát – nyilatkozta szomorúan Farkasházy Tivadar.
BM - TT