Kiszabadult a börtönből Stadler József

Szombat hajnalban elhagyhatta a nagyfai börtönt Stadler József, akinek első útja Akasztóra vezetett.
Szombat hajnalban elhagyhatta a nagyfai börtönt Stadler József, akinek első útja Akasztóra vezetett.

Szombat hajnali négy órakor egy ismerőse autóján hagyta el a nagyfai börtönt Stadler József, akinek lejárt az a büntetése, amit 2011-ben kapott. Stadler József első szabad útja természetesen Akasztóra vezetett.

Stadler szemmel láthatóan jobb bőrben van, mint mikor legutóbb láthattuk a bíróságon.

– Végre szabad levegőt szívhatok. Persze, hogy jobban érzem magam, a madár is jobban érzi magát, ha kiengedik a kalitkából - mondta a szabadulása utáni első nyilatkozatában a Borsnak a vállalkozó.

Az ismert akasztói vállalkozót 2011 novemberében egy százmilliós csalás miatt ítélték el 4 év 10 hónapra. Még abban az évben karácsony előtt be kellett vonulnia a börtönbe.

– A szabadulásomat, úgy érzem, már nem élem meg, a börtönben fognak eltemetni – jósolta még a szabadulása előtt. Sokáig úgy tűnt Stadler keserű jóslata valóság lesz. 2014-ben betegsége miatt büntetését is megszakíthatta, akkor azért engedték ki a börtönből, hogy megválthassa sírhelyét.

© Fotók: Végh István

– Meghalni küldtek haza, idős nagybeteg édesanyám ápolt. Tökölön és Szegeden is többször műtöttek hasnyálmirigy-problémákkal. Utoljára azt mondta az orvos: lehet, csak egy napom, legfeljebb egy hetem lehet hátra. Negyvennégy kiló voltam, a sírhelyemet is megváltottam – emlékezett tavaly nyáron a Borsnak ezekre az időkre a rácsok mögött.

Stadler az utóbbi időket a nagyfai börtönkórházban töltötte, de állapota végül úgy, ahogy helyre jött, igaz egészsége megromlott. Idő közben 2011-es büntetésén felül 2014-ben újabb két év tíz hónapot kapott. E mellett egy újabb eljárás is indult ellene egy 420 milliós adócsalás miatt.