Kislánya szeme láttára lőtte le feleségét és magát a főorvos Ásványrárón

Megdöbbenve áll Ásványráró a 64 éves, köztiszteletben álló H. Béla öngyilkossága előtt, aki hétfő este fordította maga ellen a fegyverét, de előtte hasba lőtte a feleségét, Anitát. A borzalmat csak tetézi, hogy az idős férfi feleségével közös hét­éves kislányával együtt bezárkózott a Győr-Moson-Sopron megyei településen álló családi házukba, majd csak ezután végzett magával. Szerencsére a gyermek nem sérült meg.

H. Béla

A 42 éves Anitát – aki szintén az egészségügyben dolgozik – hasi sérüléssel szállították a mentők a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. A Kisalföldnek dr. Oláh Attila orvos-igazgató elmondta, a nőt meg kellett operálni. Állapotát ugyan sikerült stabilizálni és túl van az életveszélyen, de továbbra is súlyos sérültként kezelik. Anita és Béla a héten pénteken ünnepelték volna ötödik házassági évfordulójukat. Hogy a férj miért lőtt rá feleségére és miért lett öngyilkos, egyelőre nem tudni.

A kislány szerencsére nem sérült meg, édesanyját a hasán érte a lövés

Az viszont kiderült, hogy H. Béla a közeli Mosonmagyaróváron szakmavezető főorvos, baleseti sebész, ortopéd szakorvos, korábban sportorvosként tevékenykedett. Munkája elismeréseként 2012-ben orvos kategóriában megítélték neki a Nyári László Nívódíjat. Tudását és képzettségét betegei is elismerték, internetes fórumokon ódákat zengenek róla egykori páciensei.

– Lelkiismeretes, nagyon nagy szaktudással rendelkező orvos. Ajánlani tudom mindenkinek, tapasztalatból tudom. Nála nincsenek lehetetlen helyzetek, mindent megold, hogy a beteg a gyógyulás útjára térjen – írta egykori beteg.

Az ásványrárói orvos H. Béla rendelkezett fegyvertartási engedéllyel. A fotón látható pisztollyal lőtt a nejére © police.hu

A férfi a korábbi ciklusban az ásványrárói önkormányzat külsős al­polgármesteri tisztségét is betöltötte. Tatainé Popp Rita polgármester asszony a Borsnak elmondta, a történtek megdöbbentették a helyieket, de részletekről nem tudott beszámolni. A rendőrség emberölési kísérlet gyanúja miatt nyomoz. A Kisalföld úgy tudja, hogy H. Bélának volt fegyvertartási engedélye.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!