Kis híján belehalt a fagyott ürülékbe

A focilabda nagyságú jégdarab egy utasszállító repülőgépről zuhant a mélybe, éppen egy nő vállára.
A focilabda nagyságú jégdarab egy utasszállító repülőgépről zuhant a mélybe, éppen egy nő vállára.

December 17-én az indiai Madhja Prades állam egyik falujában egy, az égből lezuhanó jégdarab kis híján agyonütött egy 60 éves asszonyt. Szakértők szerint a focilabda méretű jég utasszállítóból származik és fagyott vizelet valamint ürülék lehetett, írja a Times of India. Rajrani Gaudnak óriási szerencséje volt, hogy a jégtömb nem közvetlenül ráesett, hanem a házának oldaláról pattant vállára. A nőt szomszédjai vitték kórházba, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A repülőgépek vécétartályából kizuhanó vizeletet és ürüléket kék jégnek hívja a szaknyelv, mivel az utasszállítókon kék színű vegyi anyagokat használnak. Amennyiben beigazolódik, hogy Gaudot valóban kék jég sebesítette meg, akkor ez lehet a történelem első ilyen jellegű „balesete”. Ráadásul az indiai jogszabályok szerint a nőt kártérítés is megillethetné, ám a helyi lapok szerint a hatóságok egyelőre nem tervezik, hogy részletesebben kivizsgálják az esetet.

A BBC azt írja, hogy a brit polgári repülési hatóság adatai szerint évente nagyjából 25 ilyen esetet regisztrálnak Nagy-Britannia légterében.