Aktuális

Kirúgták Klapka lányát - Kirobbant a harc az örökségért

Bors

Létrehozva: 2018.03.21.

Három testvére puccsszerűen bezáratta és el akarja adni a hírneves Vámház körúti boltot. Sandyt kirúgták, nővére lett a cég ügy­­ve­ze­tője.

Forrás: Bors

Békétlenséget szított a családban Klapka György több száz milliós hagyatéka. Három örököse felszámolja a legendás vámházkörúti zálogházat, és pénzzé teszi az ingatlant. A negyedik, Sandy azonban ragaszkodna apja szellemi örökségéhez.

Fogalom lett a Vámházkörút 9., a pesti cím egyet jelent Klapka Györggyel és életművével. Az Aranyember halála után a zálogházat és ékszerboltot lánya, Sandy vitte tovább, de egy év után most váratlanul bezárt, és Németországban élő nővére az üzletvezetést is kivette a kezéből.

Három testvére ugyanis mihamarabb hozzá akar jutni jussához, ezért inkább pénzzé tenné a vállalkozást és az ingatlant, mintsem annak fenntartásából élne, egyedül ő gondozná tovább édesapja örökségét.

Kedd reggel az üzleten az összes rács lehúzva maradt, kintről csak az alkalmazottak izgatott járkálása látszott, az utcafronti kirakat szinte teljesen üres. Az egykor antik tárgyakkal és értékes bútorokkal zsúfolásig pakolt üzlet egyre tágasabb.

Azokat, akik bizományban hagyták ott kincseiket értékesítésre, megkérték, vigyék haza a tárgyaikat. A vevők azonban még ottjártunkkor is folyamatosan érkeztek, és csalódottan vették tudomásul, hogy a bolt zárva van.

Az üzletet egy évig vezető Aranyasszony teljesen összetört, sírással küzdve nyilatkozott a bejárat előtt.

– Hétfőn be kellett zárni a helyet, és már nem én vagyok az ügyvezető sem. A nővérem megérkezett Németországból, és átvette az irányítást. Nagyon váratlanul jött, csalódottak vagyunk a munkatársakkal.

Mellbe vágott ez az egész. Hogy mi lesz itt az üzletben mostantól, azt nem tudom, de sok jót nem jósolok – mondta lapunknak Sandy, hozzátéve, négyen vannak testvérek, az üzlet mindannyiuk közös öröksége.

– A tulajdonosok választanak ügyvezetőt. Mi történt? Azok a rokonok, akik nincsenek itt, és nem látják a napi ügymenetet, már nagyon szeretnének örökölni. A kényelem nagy úr, és nem látják, hogy nem pusztán egy ingatlanról van szó és benne az áruról.

Édesapám szellemi öröksége sokkal több, mint értékesíteni a Vámház körút 9.-et. Úgy gondolom, hogy az elmúlt évben jól vezettem ezt a házat. Nagyon sajnálom azt a 13 családot is, amelynek most bizonytalanná vált a megélhetése – folytatta Sandy, aki a viták ellenére mindhárom Klapka gyereket testvérének tekinti.

– Nem a pénzügyi oldala fáj, hanem az emberi, és az, hogy veszni látom édesapám szellemi örökségét. A Vámház körút 9.-et mindenki ismeri, ebből egy van, az értéke nem mérhető pénzben.

Vagy talán mégis? Dr. Újvári Zoltán ügyvéd szerint, ha a tulajdonosok ebben egyetértenek, bármikor értékesíthető a Vámház körút 9. alatti ingatlan.

– Ha a közjegyző már átadta a hagyatékot jogerősen, akkor ennek semmi akadálya – mondta az ügyvéd.

A cégadatokból az látszik, hogy a Klapka Üzletház Kft. négy tagja valóban a négy testvér: a Németországban élő Nicole és György, valamint Dennis és Sandy.

Az el nem ismert fiú

Noha az Aranyember végrendelkezett, testamentumát rendszeresen átírta. Tavaly március végén a családtagok megismerhették a dokumentum szövegét, majd zárt ajtók mögött egyezkedésbe kezdtek, hogy elkerüljék az örökösödési pert.

Klapka ugyanis két fiánál is megkérdőjelezte az apaságot, sőt ifjabb Klapka Györgyöt ki is zárta – akkor legalábbis úgy tűnt. A Story magazin akkor azt derítette ki, pont került az egyezkedés végére: az ifjabb Klapka György köteles részét az aranyüzlet fölötti, százmillió forint értékű ingatlannal fizette ki a többi testvér.

– Apám évek óta árulta az üzlet fölötti lakást, tavaly százmillióért. Ennyiért nem kelt el, az öreg pedig nem akart engedni. A megegyezés fejében ezt fogadtam el – árulta el a magazinnak a férfi, hozzátéve, hogy ellentétben Christiannal, akinek állítólag apja DNS-vizsgálathoz kötötte az örökösödést, neki még teszttel sem volt lehetősége bizonyítani a rokonságot.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27412_resized.jpg?avcount=1714023910
origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27407_resized.jpg?avcount=1714023910
origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160763_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160463_auto_resized.png
hirtv.hu

Iránytű Intézet: Magyar Péteré a legerősebb ellenzéki párt, de a Fideszt nem veszélyezteti + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27406_resized.jpg?avcount=1714023910
origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155270_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160835_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében