Kirúgta a BKK a szétvert fejű jegyellenőrt

Szétverte a fejét a jegyellen­őrként dolgozó Pálfi Ildikónak az egyik utas. A támadót börtönbüntetésre ítélték, a BKK azonban nem akarja elismerni a felelősségét az ügyben.
Szétverte a fejét a jegyellen­őrként dolgozó Pálfi Ildikónak az egyik utas. A támadót börtönbüntetésre ítélték, a BKK azonban nem akarja elismerni a felelősségét az ügyben.

A gyermekét egyedül nevelő Ildikó nagyon boldog volt, amikor felvették a Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK) dolgozni. A kötelező tanfolyam után azonnal munkába is állhatott.

– Az 50-es villamosra osztottak be a kollégámmal. Az egyik utasnak sem bér­lete, sem jegye nem volt, így megbírságoltam és felírtam az adatait. Teljesen normálisan vi­selkedett, nem látszott rajta, hogy különösebben felidegesítette volna a szankció. A társam közben leszállt. Egyedül maradtam a villamoson, ezért úgy döntöttem, én is leszállok, és bevárom a kollégámat – eleveníti fel a történteket a Borsnak Pálfi Ildikó.

A megállóban állt Ildikó, amikor hirtelen hozzálépett az előbb megbírságolt férfi, és követelte, hogy adja vissza a papírt, amely a büntetéséről szól. Az ellenőr ezt nem tette meg, szó szót követett, majd a férfi hatalmas ütést mért ököllel az arcába, és elrohant a helyszínről.

– Azonnal megoperáltak a kórházban. Szilánkosra tört az arccsontom. A fi­zikai kínokon túl pszi­chés problémáim is lettek. Marékszámra szedem a gyógyszereket, és nagyon félek emberek közé menni – panaszolja a volt ellenőr.

A bíróság kimondta, hogy a férfi bű­nös, hat év börtönbüntetésre ítélték, egy év hat hónapra felfüggesztve.

– A BKK-tól a támadás óta nem keresett meg senki, annyit sem mondtak: sajnáljuk. Egyszer jött egy pa­pír, hogy kirúgtak, semmi más. Kártérítést sem hajlandók fizetni, ezért bírósághoz fordultam – háborog Ildikó.

A nő ügyvédje úgy gondolja: jogilag egyértelmű, hogy kártérítés jár Ildikónak.

© © MTI

– Mivel munkaidőben, munka­végzés közben érte ügyfele­met a támadás, így egyértelmű a BKK felelőssége – szögezte le dr. Ikanov Gábor, kártérítési ügyekkel foglalkozó jogász.

A Bors az esettel kapcsolatban megkereste a Budapesti Közlekedési Központot is. A sajtóosztály igen szűkszavú tájékoztatást adott: „Az ön által is említett eset egy folyamatban lévő ügy, amely kapcsán a független magyar bíróság álláspontja szerint fog társaságunk eljárni.” (Jegyzetünk itt.)