Kilencszer lőtték fejbe légpuskával Kabalát – 18+ fotók

Csodával határos módon élte túl a kegyetlen állatkínzást egy szerencsétlenül járt eb. A Noé Állatotthon Alapítvány egyik munkatársát múlt hét csütörtök késő este riasztották egy fiatal kan kutyushoz. A bejelentés szerint nagy volt a baj, így azonnal felkerekedett, és a Hajdú-Bihar me­gyei Kaba településére sietett.

A helyszínen tapasztalt látvány azonban még a sokat látott állatvédőt is elborzasztotta. Miután megérkezett, egy szörnyű állapotban lévő cane corso fajtájú ebbel találta szembe magát. A fekete színű házi kedvenc több sebből vérzett, sokkos állapotba került. Már első ránézésre kiderült, hogy minden bi­zonnyal lövési sérülései vannak. Annyira legyengült, hogy már lábra sem tudott állni.

A tettes egyelőre ismeretlen © Illusztráció/Thinkstock

A röntgenfelvételen jól látszanak a légpuskalövedékek

Rögvest egyeztettek a rendőrséggel és az illetékes állatorvossal, majd miután szállítható állapotba hozták, átszállították a legközelebbi állatkórházba. Az éjszakát megfigyelés alatt töltötte. A fejében és a testében számtalan lövedéket találtak, de az orvosoknak csak reggelre sikerült Kabalát annyira stabilizálniuk, hogy elvégezzék az első szükséges műtétet. A fejében összesen kilenc légpuskából származó golyót találtak. Ezekből összesen nyolcat sikerült eltávolítani, egy azonban olyan veszélyes helyen volt, hogy a szakemberek kénytelenek várni a kivételével. A testét is jó néhány találat érte, legalább tizenegy­szer lőhették meg közvetlen közelről. Az orvosok szerint Kabala elképzelhetetlen fájdalmakat élhetett át.

Az orvosok szerint Kabalának rettenetes fájdalmai lehettek

Az arcidegei súlyosan roncsolódtak, de csodával határos módon megmaradt a szeme világa. Továbbra is kórházban van, de az állatvédők szépen-lassan megkezdték a rehabilitációját és a lelki sebeinek a begyógyítását. Csipet sajnos nem találtak benne, így a gazdát és az állatkínzó kilétét egyelőre homály fedi.