Kilakoltatás fenyegeti a Cobra 11 sorozat fordítóját

Március 15-én kilakoltathatják a Cobra 11 fordítóját – tudta meg a Bors. Balázs Csilla Kinga másfél évtizede dolgozik szinkrondramaturgként.
Március 15-én kilakoltathatják a Cobra 11 fordítóját – tudta meg a Bors. Balázs Csilla Kinga másfél évtizede dolgozik szinkrondramaturgként.

A Cobra 11 című, RTL-es német sorozat mellett számos szappanoperát is magyarított. Mint mondja, nem ke­res milliókat, havi 120–150 ezerből neveli egyedül 12 éves fiát.

Csilla kálváriája válása után kezdődött. A devizahitele miatt el kellett adnia otthonát, ekkor még talált egy házat Szegeden, amit kivehetett. A tulajdonos viszont nem engedte, hogy be­jelentkezzenek oda a fiával, így a gyámhivatal el akarta venni Csillától a gyermekét.

– Felajánlottak egy anyaotthont, igaz, ott sem volt hely. Azt mondták, legfeljebb nevelőszülőkhöz kerül a gyerek – mondja Csilla a Borsnak.

Az édesanya ez­után 2013-ban Bécsbe költözött, de hiába beszéli tökéletesen a nyelvet, takarítói, mosogatói állást kapott csupán.

– Ezután egy gyerekkori barátom ajánlotta fel segítségét és üresen álló lakását. Így 2014 szeptemberében Budapestre költöztem. Eleinte azt ígérte, hogy elég a rezsit fizetnem, később mégis havi 27 ezer bérleti díjat kért. Ezt nem is sokalltam, igaz, szerződést nem írtunk. Tavaly februárban közölték: fo­ko­zatosan havi kilencvenezerre emelnék a bérleti díjat, de szerződést továbbra sem akartak írni – mondja a kétségbeesett anya.

Azóta ugyanis kilakoltatási végzés is született ellene, elvileg kedden akár az utcára is tehetik.

– Nem csak magamért állok ki, rengetegen vannak hasonló helyzetben. A lakáskiadók kihasználják a bérlők kiszolgáltatottságát. Tövénnyel kellene védeni az albérlőket!