Aktuális

Kijárási korlátozások – Ők a járvány idején is kitartanak

Kóré Károly

Létrehozva: 2020.03.31.

Az élet nem állhat meg teljesen, a kijárási korlátozások mellett is sokak járnak dolgozni. A védekezésre fegyelmezetten odafigyelnek, a Bors az intézkedések utáni első munkanapon készített körképet.

Megváltozott az élet, de sok munkavállaló számára még most sem jelentősen. Nagyjából ez állapítható meg a kijárási korlátozás bevezetése utáni első munkanap tapasztalataiból. A Bors járókelőkkel és személyi szolgáltatást végzőkkel beszélgetett tegnap délelőtt.

Kovács Georgina tegnap reggel is elindult: egy idős bácsira vigyáz hivatásszerűen.

– Vigyáznom kell magamra és az ügyfelemre is. A maszkomat magam varrtam, mert egyszerűen sehol sem kaptam készen. Többen is felfigyeltek rám a környezetemben, így egyre több felkérést kapok, hogy másoknak is varrjak. Nyerészkedni viszont nem szeretnék az ismerőseimen, ezért 1200 forintot kérek csupán darabjáért. Mások 3000-ért árulják – mondta a lány.

Éva ugyancsak dolgozni indult.

– Egy varrodában dolgozom a körúton, a munkahelyemre pedig nyilván mindennap bemegyek, hiszen meg kell élnem. A maszkomat természetesen a kolléganőkkel készítjük magunknak és a vásárlóknak is. A munkát leszámítva csak vásárolni járok el otthonról –magyarázta az asszony.

Tünde egy jelenleg zárva tartó üzlet megbecsült dolgozója. A tulajdonosok annyira kedvelik, hogy a nehéz idők ellenére sem bo­csátották el, inkább megkérték, hogy segítsen az ingatlan rendezésében. A fiatal hölgy ezt nem is bánja, mert úgy érzi, a kreatív munka számára kikapcsolódás.

– A kijárási korlátozás nem különösebben zavar, mert egyébként sem járok el otthonról. A vészhelyzet miatt viszont 100 forintért lehet biciklit bérelni, ami lényegesen olcsóbb, mintha busszal és metróval járnék. A tekerés ráadásul egészséges is, tehát én csak a jó oldalát látom a helyzetnek – bizakodott Tünde.

György már a 69. évét ta­possa.

– Tudom, hogy azt javasolják a szakértők, hogy különösen az én korosztályom maradjon otthon. Ezt többnyire be is tartom, két napja nem jártam a szabadban. Némi egészségügyi sétára viszont ne­kem is szükségem van. Most elintézem a bevásárlást is, aztán hazatérek – mondta az egykori fényképész.

Huszár Evelin egy dohánybolt dolgozója. Lüszi, a 3 hónapos kölyök tacskó szinte mindenhova vele tart, ezt a lány főnökei is elfogadják.

– Cigarettát mindig vesznek az emberek, a forgalmunk nem esett vissza. Most éppen haza sietek, otthon pedig az lesz az első dolgom, hogy lezuhanyozzam és átöltözzek – tette hozzá Evelin. Horváth Rebeka Bianka, a Kleopátra Szépségszalonok menedzsere a Borsnak elárulta: a forgalmuk ugyan visszaesett, de még mindig van kereslet a fodrász-, illetve kozmetikai szolgáltatásokra.

– Nem mindenki tudja otthon befesteni a haját, ezért sokan most is hozzánk járnak. A vendégeinkre természetesen vigyázunk. Az ajtóban kézfertőtlenítőt helyeztünk el, és minden vendéget megkérünk, hogy használja. A kollégáink maszkban dolgoznak, és a hozzánk bejövőket is megkérjük, hogy vegyenek fel egyet. Ha nincs náluk, inkább adunk nekik – mondta Rebeka.

Andrea az előbbi szalon tulajdonosa és kozmetikusa.

– Sajnos majdnem tizedannyi a vendégünk, mint normál időszakban, de a hölgyek számára fontos a megjelenés, az egészség és a jó közérzet. A bőrkezelési eljárások nem változtak, hiszen a higié­niára mindig is szigorúan ügyeltünk. Most azonban minden vendég előtt új maszkot húzok.

Gábor a raktárosi főállása mellett vállal biciklis futárkodást.

– Egyébként is évente 8–10 ezer kilométert tekerek, ezért kézenfekvő volt, hogy ezzel szeretnék pluszbevételre is szert tenni. A koronavírus miatt egyébként még több a megrendelés, mert sokan kérik az ebédjük házhoz szállítását.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163383_auto_resized.jpg
origo.hu

Szenzációs magyar sikerekkel indult a cselgáncs-Eb

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27458_resized.jpg?avcount=1714120216
origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164149_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fegyveres rendőrök vonultak ki reggel a Lidlhöz - le kellett zárni az üzletet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163772_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Szürke a cella” – nyílt levelet írt magyar börtönéből az olasz antifa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164010_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162630_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ajánlásgyűjtés: eltűntek Karácsony Gergely támogatói

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27459_resized.jpg?avcount=1714120216
origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714120216
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163477_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy lehet a baj: komoly döntést hozott a királyi család Katalin hercegné állapota miatt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros