Kiengedték az intenzívről a brüsszeli terrortámadás magyar sérültjét

A brüsszeli merényletekben megsérült N. Pétert még mindig kórházban ápolják. Felesége éjjel-nappal mellette van – tudta meg a Bors.
A brüsszeli merényletekben megsérült N. Pétert még mindig kórházban ápolják. Felesége éjjel-nappal mellette van – tudta meg a Bors.

Elhagyhatta a kórház intenzív osztályát N. Péter, aki a múlt keddi, brüsszeli terrortámadásban sérült meg súlyosan – tudta meg a Bors. A férfit a belga kórház egy másik osztályán helyezték el a gyógyulás idejére. A Bors információja szerint az állandó magyar képviselet tagjaként dolgozó férfi felépülése tovább fog tartani, mint előzetesen gondolták.

A Maelbeek metróállomáson történt robbantás során súlyosan sérültek bordái, ami miatt később belső vérzés alakult ki nála, ezért operálni kellett, eltávolították a lépét. Közvetlen az első műtét után végtagsérülései miatt operálták meg újra, majd mesterséges kómában tartották. Több napig válságos volt az állapota.

© Fotó: Twitter

Úgy tudjuk, egy héttel a brüs­szeli merényletek után a magyar férfi már jobban van, nem tartják kómában. Felesége – aki minden jókívánságot felolvas, amiket Magyarországon élő barátai és ismerősei küldenek a sérült férfinak – a kórház külön engedélyével tartózkodhat a férje mellett. Erika egy brüsszeli cégnél dolgozik. Hogy éjjel-nappal férje mellett lehessen, szabadságot vett ki.

© Fotó Facebook

Péter és Erika tavaly nyáron házasodtak össze. A férfi Budapesten élő családjának azt ajánlották, ne utazzanak ki a belga fővárosba a terrorveszély miatt, ráadásul a kórházban szigorú szabályok mellett lehet csak látogatóba menni.

Másik magyar sérült

A brüsszeli zaventemi repülőtéren történt öngyilkos merényletben megsérült egy szintén Brüsszelben dolgozó magyar nő is, akiről annyit tudni, hogy elutazni készült a belga fővárosból. A medencecsontja sérült, kórházban ápolják. A Külügyminisztériumtól megtudtuk, hogy még mindig kórházban van, mert szakszerű ellátásra szorul. Az asszonnyal a brüsszeli nagykövetség munkatársai tartják a kapcsolatot.