Kicsinálják a sitten Bándy Kata hóhérját

A legszigorúbb felügyelettel őrzik P. Lászlót, akit a hétvégén szállítottak át a rendőrségi fogdából a pécsi börtönbe. Bándy Kata gyilkosa fölött rabtársai és a fegyőrök is kimondják saját ítéletüket.
A legszigorúbb felügyelettel őrzik P. Lászlót, akit a hétvégén szállítottak át a rendőrségi fogdából a pécsi börtönbe. Bándy Kata gyilkosa fölött rabtársai és a fegyőrök is kimondják saját ítéletüket.

Az egyszemélyes rendőrségi fogdából a hétvégén elszállították a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. Lászlót. A férfit védő dr. Sólymos Sára ügyvédnő a Borsnak elmondta: védencét a pécsi börtönben őrzik, a legszigorúbb, úgynevezett IV-es fokozatban. S bár korábban a jogász arról számolt be, hogy P. László idegeit kikezdte az egyszemélyes zárkában rátörő magány, szakemberek szerint borítékolható, hogy a férfinak most sokkal kellemetlenebb pillanatokban lesz része.

– A szexuális indíttatású gyilkosságok elkövetőire a rabtársak is kimondják saját ítéletüket, az igazi büntetést tőlük szenvedi el a tettes – magyarázta Bilkei Pál kriminálpszichológus. – Az ilyen ember a börtönhierarchia alján találja magát, akit a társak csicskáztatnak, megaláznak. Ráadásul mivel Bándy Kata rendőrségi pszichológusként dolgozott, feltehetően a fegyőrök sem igyekeznek majd annyira, hogy megmentsék kollégájuk gyilkosát a rabok haragjától – tette hozzá a szakértő.

A Bors információi szerint a fogdán eltöltött szűk két hónap után a rendőrök olyan jellemzést adtak a bv-intézetnek P. Lászlóról, amely alapján egy problémás ember képe rajzolódott ki. Ezért is döntöttek a legszigorúbb őrzés mellett.

– Alapvetően nem az elkövetett bűncselekmény, hanem a fogvatartott viselkedése, habitusa alapján döntik el, hogy az adott személyt miképp őrizzék – mondta a Borsnak egy egykori bv-alkalmazott.

– A IV-es fokozatot az kapja meg, akivel kapcsolatban felmerülhet a szökés veszélye, aki nem együttműködő, rabtársaira vagy az őrökre támadhat. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy elkülönítenék a többiektől – közölte forrásunk.