Kiáll Aba a molesztálással vádolt tanár mellett

Felfüggesztették az abai iskola egyik tanárát, mert több 12–14 éves fiúgyermek is állítja: molesztálta őket. A településen a többség kiáll a meggyanúsított pedagógus mellett. 
Felfüggesztették az abai iskola egyik tanárát, mert több 12–14 éves fiúgyermek is állítja: molesztálta őket. A településen a többség kiáll a meggyanúsított pedagógus mellett. 

Abán a helyi általános iskola egyik köztiszteletnek örvendő tanára ellen szeméremsértés és személyi szabadság megsértése miatt nyomoz a rendőrség. A pedagógus állítólag több 12–14 éves fiút is molesztált. Az ügyből múlt héten lett botrány, a szülők az iskolában jelezték a problémát, majd a gyermekvédelmi felelősnél, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál (KLIK) és a rendőrségen is jelentették az eseteket, ezenkívül feljelentést is tettek. Úgy tudjuk, hogy az érintett tanárt azóta felfüggesztették állásából. Az ügyben a KLIK is vizsgálatot indított.

A pedagógust többen is ismerik a településről, az ügy megosztja a helyieket.

– Szörnyű, ami történt – kom­mentálja a történteket egy falubeli nő. – A tanár urat so­kan ismerik, szeretik, tényleg a gyerekekért tanít, elhivatott, panasz sem volt rá soha. Nagyon rendezett körülmények között él, szép felesége van, és jó emberek a szülei is. Semmilyen jel nem mutatott arra, hogy ilyen szörnyűségeket tett volna. Nagyon drukkolunk, hogy ne legyenek igazak ezek a vádak – magyarázta az asszony.

A feol.hu értesülései szerint korábban egy másik ügy is hatalmas felháborodást keltett. Egy érintett gyermek anyja azt állította, hogy a vécékben a nagyobb fiúk fajtalankodtak a kisebbekkel. A megyei lap úgy tudja, a szülők akkor is jelezték a problémát, de abból végül nem lett ügy.

© Fotó: Shutterstock

Egy anyuka arról beszélt a Borsnak, hogy a gyermeke me­sélt neki otthon az iskolában folyó furcsa dolgokról.

– Volt olyan fiú, akit úgy simított meg a tanár úr, hogy azt a diák már kellemetlennek találta. De a simogatáson kívül más nem történt. Nyilván a rendőrök alaposan kikérdeznek mindenkit – mondta a szülő.

A helyiek többen is kiállnak a pedagógus mellett.

– Ha ez a történet igaz, felelősségre kell vonni a tanárt, de ha nem, akkor tönkretették a családot ezzel az üggyel – mondta a pedagógus egyik ismerőse.

A Bors megkereste a tanár családját, azonban nem kívántak nyilatkozni.