Ki fogadja be a szem nélküli Sammy cicát?

Prímán tájékozódik Sammy, a négy-öt hónapos kandúr, pedig teljesen vak. Egy menhelyen él, és most szerető gazdit keresnek neki.

– Egy vegyi anyagokkal foglalkozó üzem területén beszorult egy csőbe, onnan mentették ki. Azonnal látszott, hogy az egyik szemébe maró anyag kerülhetett, ezért sürgősen elvitték állatorvoshoz – mesélte Ta­ri Zsuzsanna a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány munkatársa a Borsnak.

– Altatás után derült ki, hogy a másik szemének a szaruhártyája is sérült és menthetetlen, s a további elfertőződés elkerülése érdekében azt is el kell távolítani. A szemgödreit pedig összevarrták. A megtalálók kifizették az orvosi költséget, de a továb­biakban nem tudtak róla gondoskodni, ezért bekerült hozzánk. Volt egy ideiglenes befogadója, ám magánéleti változás miatt kénytelen volt visszahozni a menhelyre.

– Ő azt mondta, Sammy teljes életet él, nagyon kedves, dorombolós kis szeretetszőrmók. A la­kás feltérképezése után tökéletesen tájékozódik. Megtalálja az almot, az élelmet, csörgő dolgokkal nagyon ügyesen játszik, ha pedig lépteket hall vagy hívják, odafut a gazdihoz – sorolta Tari Zsuzsanna.

Ha valaki befogadná Sammyt, itt lehet érdeklődni.