Kézen fogva zuhant a halálba a pilóta és utasa

Ketten meghaltak, amikor lezuhant egy kisrepülő Dánynál. A gépet vezető 19 éves P. Krisztián édesapja utasszállítókkal repül évek óta.
Ketten meghaltak, amikor lezuhant egy kisrepülő Dánynál. A gépet vezető 19 éves P. Krisztián édesapja utasszállítókkal repül évek óta.

Még a sokat látott rendőrségi helyszínelőket is megdöbbentette a látvány, amikor többórás keresés után megtalálták a lezuhant gép roncsait egy erdős területen. A Bors információja szerint a 19 éves pilóta és román állampolgárságú utasa egymás kezét fogta a földbe csapódás pillanatában. A gép szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, a szakembereknek hosszú időbe telik majd, míg megállapítják, pontosan mi vezetett a tragédiához.

Egyelőre annyit tudni, hogy a kisrepülőgépnek Gödöllőnél kellett volna leszállnia, ez azonban nem történt meg, ezért nagy erőkkel kezdték el keresni a Cessnát. A gépet Dánynál találták meg, nagyjából 15–20 kilométerre a leszállópályától. Úgy tudjuk, a repülőt ugyanaz a cég üzemelteti, mint a február 28-án lezuhant Cessna 152-est. A pilóta ott is életét veszítette, az oktatóként utazó M. Gábor azonban a csodával határos módon túlélte a becsapódást. Nem volt ilyen szerencséje a 19 éves P. Krisztiánnak, aki fiatal kora ellenére jó pilótának számított.

– Életemben nem találkoztam ilyen életvidám, energikus fiúval, mint ő – emlékszik Krisztián egyik barátja.

– Állandóan úton volt, mellette egyszerűen nem lehetett unatkozni. Mindig csinált valamit, nem tétlenkedett soha. Mivel az édesapja is pilóta, szinte természetes volt, hogy ő is ezt a hivatást választja. Amilyen hamar lehetett, megcsinálta a kisgépes vizsgát, most pedig olyan iskolába járt, ahol a nagygépes pilótákat képzik. A repülés mellett imádott motorozni és gokartozni is, mindig azt mondta, hogy vagy veszélyesen él, vagy sehogy. Nagyon nagy veszteség az egész repülőstársadalomnak az ő elvesztése – csuklik el a barát hangja.

Úgy tudjuk, Krisztián édesapja sokáig Malév-pilóta volt, majd a cég megszűnése után a katari légitársaságnál helyezkedett el. A fiúnak nagy álma volt, hogy egyszer együtt vezetnek egy Boeinget.