Kétségek gyötrik Thomas B. családját

Két napot töltött Magyarországon a hummeres gázolóként elhíresült Thomas B. felesége. Az asszony Ausztria budapesti nagykövetségén vette át a férje hamvait.
Két napot töltött Magyarországon a hummeres gázolóként elhíresült Thomas B. felesége. Az asszony Ausztria budapesti nagykövetségén vette át a férje hamvait.

Mint kiderült, nem Ausztriában, hanem Magyarországon hamvasztották el a szegedi börtönben tavaly tisztázatlan körülmények között elhunyt Thomas B.-t. A férfi hozzátartozói által működtetett honlapon múlt pénteken egy bejegyzés jelent meg, amelyben a hozzátartozók azt írják, hogy egy utolsó, kétnapos utazást tettek Magyarországon. A szegedi börtönben átvették Thomas B. személyes holmijait, majd Ausztria budapesti nagykövetségére mentek. „A látogatás a budapesti nagykövetségen nagyon érzelemdús volt, ott adták ki nekünk Thomas urnáját. Sok kérdés tisztázatlan és nyitott maradt” – zárult a bejegyzés.

Pedig a férfi boncolási jegyzőkönyve már elkészült és hosszú idő után eljutott a Thomas B.-t az ellene folyó büntetőperben képviselő dr. Buza János ügyvédhez is. A Bors megkeresésére a jogász nem cáfolta, hogy a jegyzőkönyvet megkapta, azonban elmondta: a család kérésére nem közölhet részleteket. Így saját, korábbi felvetéseire sem kívánt reagálni.

Emlékezetes: az ügyvéd korábban úgy vélekedett, hogy nehezen tudja elképzelni, hogy védence halálát önkezűség okozta. A Délmagyarország saját értesülésére hivatkozva korábban azt írta, hogy Thomas B. vérében a számára felírt nyugtató százszoros adagját mutatták ki. A lap szerint a férfi három hónapig gyűjtögethette a pirulákat, jóval a tavaly szeptemberi ítélethirdetés előtt eltervezhette az öngyilkosságot, amelyet pontosan a halálos gázolás második évfordulójára időzített. Feltehetően számolt vele, hogy súlyos ítéletet fog kapni.

Ismeretes: Thomas B.-t első fokon 15 évre ítélte a bíróság. Az osztrák férfi 2012. október 11-én halálra gázolta Hummer terepjárójával Kenéz Imre rendőrmotorost Apátfalván. Thomas B.-t szombaton a klagenfurti Szent András temetőben búcsúztatják.