Két magyar bunyós is túlélte a dublini mészárlást

Megtaláltuk a dublini véres leszámolás magyar szemtanúját. Kiss Zoltántól négy méterre szólalt meg a halált osztó Kalasnyikov.
Megtaláltuk a dublini véres leszámolás magyar szemtanúját. Kiss Zoltántól négy méterre szólalt meg a halált osztó Kalasnyikov.

Dublinban elmaradt minden, a hét végére tervezett profi ökölvívó-találkozó, miután két rivális ír drogkartell emberei lövöldöztek. Az esetet már nem látta Kovács István olimpiai bajnokunk, az egyik tervezett hivatásos meccs supervisora, mert elhagyta a helyszínt. Viszont Kiss Zoltán menedzsertől négy méterre sétált be a gyilkos merénylő a dublini szálloda mérlegelő helyiségébe.

Laci mérleg kész

Közzétette: Kiss Jànos Zoltàn2016. február 5.

Kiss úr, a Totó Box Promotion tulajdonosa elárulta, a Kovács-féle meccs bunyósai már lemérlegeltek, éppen ezért az olimpiai aranyérmessel csak a lövöldözés után, az utcán futott össze.

– Kokónak nincs semmi baja, miként megúsztam én is, és a 60 kg-os versenyzőm, Fekete László is, akinek a találkozója szintén elmaradt a gyilkosság miatt - mondta Kiss. – Mi már túlestünk a mérlegelésen Lacival, felvettük az ebédünket, és akkor tőlem négy méterre egy, az ír terrorelhárító rendőri erők egyenruhájában érkező alak Kalasnyikovval lőni kezdett. Előbb a levegőbe eresztett el egy lövést, majd fejbelőtte azt az ír fiatalembert, akit keresett.

© Fotó: Reuters

Kiss a halott mellett két másik sebesültről tud, az egyiket gumilövedékkel lőtték combon. A hétvégi profi boksz-műsort értelemszerűen törölték.

– Egy spanyolországi ír és egy Írországban ténykedő ír drogkartell emberei oldottak meg ily módon egy komoly nézeteltérést - tette hozzá Kiss, aki a dublini rendőröktől értesült a lövöldözés valódi okáról.