Két évtized a pokolban: feleségül vette anyja barátja, hogy aztán minden nap megerőszakolhassa

A múlt héten fogta el a mexikói rendőrség a 62 éves Henri Michele Piette-t, akit azzal vádolnak, hogy 20 évvel ezelőtt elrabolta akkori barátnőjének a lányát, majd az azóta eltelt idő alatt végig fogságban tartotta, és minden egyes nap, akár többször is megerőszakolta. Rosalynn McGinnis 2016 júniusában szabadult ki börtönéből a gyermekeivel együtt, a most 33 éves nő a People magazinnak adott interjújában mesélt az őt ért szörnyűségekről.

Közel 20 éve rabolta el a férfi © People

McGinnis 11 éves múlt, amikor anyja elhagyta az erőszakos férfit, és egy anyaotthonba költöztek. Piette nem hagyta annyiban, az iskolából rabolta el a lányt, akit egy kisbuszban feleségül is vett, azaz egy gyűrűt adott neki. A rémült gyereket ezután Mexikóba vitte, ahol 19 évig tartotta fogva. Mielőtt lehorgonyoztak volna, rengeteget költöztek, a férfi pedig a folyamatos névváltoztatásokkal is gondoskodott a lebukás elkerülésérőé. A 9 gyereket nevelő nőt az erőszakos férfi verte, kínozta, rettegésben tartotta, McGinnis esténként zokogva aludt el, de nem is gondolta, hogy létezhet bármilyen kiút ebből a földi pokolból. Egész életében arra várt, hogy valaki megtalálja.

Ez egészen addig tartott, míg a nőnek orvosi kezelésre lett szüksége, el kellett távolítani az epehólyagját. A beavatkozás után, fájdalmai ellenére is folyamatosan munkára fogta a kegyetlen férfi, ekkor született meg a nőben az elhatározás. Tudta, ha nem sikerül valahogy kiszabadulnia, beleőrül vagy belehal, a gyerekeit pedig nem akarta Piette-el hagyni. McGinnis felmarkolta a pénzt, amit korábban abból gyűjtött, hogy jégkrémet és kávét árult, majd elutazott Oaxaca de Juárezbe, hogy élete telefonhívását elintézze. Addig nem is gondolt erre, míg meg nem ismerkedett egy nővel, Lisa-val, aki miután felsimerte a nő ghelyzetét, azonnal segíteni akart. Miután McGinnis elárulta az igazi nevét, a nő megtalálta az eltűnt gyerekek listáján, ezzel pedig elindította a szabadság felé vezető úton.

Verte, kínozta és majdnem minden nap megerőszakolta a nőt

9 gyermekéből egy már korábban elmenekült otthonról, de a 8 másik gyermekével együtt megkapták a szükséges papírokat, hogy visszatérjenek az Egyesült Államokba, a család azóta már újra együtt van. A bonyolult ügy feltárásában az FBI-nak is nagy szerepe van, de a vizsgálat még tart, így a további részletek feltehetően csak a következő hónapokban kerülnek nyilvánosságra, írja a Daily Mail.