Két évig tart Zita és Árpi nászútja

Jelenleg Pakisztánban teker a friss házas Árpi és Zita. A fiatal pár kétéves biciklis világjárás keretében utazza körül a Földet. Eddig 6500 kilométert küzdöttek le.
Jelenleg Pakisztánban teker a friss házas Árpi és Zita. A fiatal pár kétéves biciklis világjárás keretében utazza körül a Földet. Eddig 6500 kilométert küzdöttek le.
Élete legnagyobb kalandjába vágott bele esküvője után Harkányi Árpád és felesége, Zita – írtuk meg korábban. A pár úgy döntött, hogy a rövid és kényelmes mézeshetek helyett igazán rendhagyó módon ünneplik meg házasságkötésüket: nem rövidebb mint kétéves biciklis nászútra indultak a Föld körül, a távot egy különleges fekvőkerékpárral teszik meg:

– Már a megismerkedésünkben is szerepet játszott a kerékpározás szeretete, esküvőnket is a bicikli határozta meg – magyarázza Árpi. – Sokan vakmerőségnek tartották a nászutunk ötletét, de a család és a barátaink mellettünk állnak. Úgy gondoltuk, hogy amíg nincsenek kötöttségeink, testközelből akarunk annyit látni a világból, amennyit csak lehetséges – mondja a boldog férj.

A pár napi öteurós költségvetésből, valamint ismerősök és útközben szerzett barátok segítségével teremti elő az útiköltséget, de ha ezt nem tudják tartani, dolgozni is megállnak.

– Jó pár nehézséggel akadtunk össze júniusi indulásunk óta – folytatja Zita. – Nem kaptunk átutazóvízumot Türkmenisztánba, ezért ötszáz kilométert tekertünk a Karakum sivatagban. De az is váratlanul ért, hogy Kirgizisztánon csak a Pamír hegység 4655 méter magas hágóján keresztül tudtunk átjutni. Most Pakisztánban tekernek. A nehéz helyzetek ellenére életük legcsodálatosabb élményeként élik meg nászútjukat.
B. B.