Keressük az ország legfinomabb lángosát!

Sajtos, tejfölös vagy virslis, megbolondíthatjuk fokhagymával, mások lekvárt és porcukrot tesznek rá. A nyarak kihagyhatatlan csemegéjét mindenki másképp készíti, szereti. A Bors először a Balaton partján tesztelte a lángossütőket, de várjuk olvasóink ötleteit is. Az ínyencek arra is választ kapnak, mi a jó lángos titka.
Sajtos, tejfölös vagy virslis, megbolondíthatjuk fokhagymával, mások lekvárt és porcukrot tesznek rá. A nyarak kihagyhatatlan csemegéjét mindenki másképp készíti, szereti. A Bors először a Balaton partján tesztelte a lángossütőket, de várjuk olvasóink ötleteit is. Az ínyencek arra is választ kapnak, mi a jó lángos titka.
Hol sütik a legjobbat?

Az ország minden lángososához nem jutnak el a Bors munkatársai, de Olvasóink segítségével megtalálhatjuk az ország legjobb lángosát. Kérjük, ha jó lángost evett valahol, írja meg nekünk a langos@borsonline.hu címre, vagy közölje telefonon a 06-1-469-7600 számon, esetleg levelezőlapon vagy levélben címünkre: BORS, 1592 Budapest, Pf. 550. A borítékra írja rá: "lángos".
Lángos, tejföl, kisfröccs, életem, ennyi kell! - hangzik a Kaukázus együttes népszerű dala. Velük együtt ki ne szeretné a kelesztett, forró finomságot? A lángos sajátos magyar étel, nagyanyáink évtizedekkel ezelőtt még kemencében sütötték, mára a strandokon az ínycsiklandó illatok hamar a pulthoz csalogatnak. És akár Gombóc Artúr kedvenc csokijainak, a lángos ízesítésének sincs se szeri, se száma. Lángostesztünk első állomásán, a fonyódi kikötőben 16 féle közül lehet választani: akad bolognai, kapros juhtúrós és sonkás sajtos is, de olykor ezt is keveslik a vendégek. Itt hagyományos recept alapján készül.

– Ropogós, lágy a tésztája, és egyáltalán nem zsíros - kóstolja élvezettel Dóra. - Minden a tésztán múlik! A balatonboglári lángossütőben a lángoskészítés szentélyébe, a konyhába is beinvitálták a Bors munkatársait. – Egész nap sütjük napi 40-50 kiló lisztből, csaknem ötszáz elfogy - mondja Pálffy Péter üzletvezető.

A balatonlellei Virág utcai strandon mindenki tudja, hogy Kati néni süti a legfinomabb lángost, ő a környéken legenda. Nemcsak a látvány, az íz is magáért beszél. Kati néni hosszú évek óta látja el a környéket, és a Borsnak a titkos receptet is elárulta:
– Teszek a tésztájába egy kevés krumplit, ettől sokkal puhább lesz. A tésztát akkor kell kivenni az olajból, ha habos-babos - mutatja Kati néni. A lellei kikötőben hatalmas óriáslángossal lepik meg az éheseket.

Balatonszemesen a Határ büfében a Borsnak azt is elárulták, hogy olyan receptet használnak, amit az üzletvezető egyik barátja fejlesztett tökélyre.
Gergály Judith