Aktuális

Katalin répapucolás közben megvágta az ujját, nem sokkal később belehalt

Sudár Ágnes/Kisalföld

Létrehozva: 2018.12.19.

Ma, szerdán lenne a születésnapja, de döbbenetes tragédia miatt a családja karácsony előtt el kell hogy temesse az anyát, a feleséget. Minden egy szombati ebéddel és répapucolással kezdődött...

A megtört férj azért mondja el a történetüket a Kisalföldnek, hogy mással ilyen ne fordulhasson elő. Biztos, hogy élete végéig kísérteni fogja a megválaszolatlan kérdés: mi lett volna, ha előbb kórházba kerül a felesége? 

Lehet, akkor sem mentik már meg a 43 éves asszony életét, akinek három gyermeke – köztük egy ikerpár – már nem ölelheti meg soha az édesanyját.

Egy héttel ezelőtt a szombati ebédet főzte Katalin, a répát tisztította, amikor késsel belevágott az ujjába – melyikünkkel nem fordult már elő ilyen? Ő is bekötötte a vérző sebet, s nem tulajdonított nagyobb ügyet az egésznek. Néhány nappal később, szerdán azonban nem volt jól, belázasodott, s erre gyógyszert vett be. 

Férje elmondása szerint az ujjon lévő seb úgy tűnt, gyógyul, de Katalin keze feljebb már tűzpiros volt. Csütörtökön csak feküdt, s nagyon felszökött a láza, negyven fokra. Nehezen vette a levegőt, a családja attól tartott, hogy esetleg tüdőgyulladást kapott, mert előtte a torka fájt. Mindenre gondoltak, csak arra nem, ami pedig a problémát okozta: a szombati sérülés súlyos következménye a vérmérgezés. 

"Próbáltam rábeszélni csütörtökön, hogy menjünk orvoshoz. Azt mondta, jobban lesz, vett már be gyógyszert" – emlékezik vissza a férj az utolsó előtti napra. Pénteken aztán nem vártak tovább, mentőt hívtak, amely bevitte Katalint a győri Petz-kórházba. 

A sürgősségin kivizsgálták, s a vérvétel eredménye kimutatta, hogy a fehérvérsejtszám kritikusan alacsony, a tüdő mindkét lebenyében pedig víz van. A család annak tudatában ment haza a kórházban benn tartott feleségtől, hogy a vizet a testéből leszívják majd, s jobban lesz. Péntek este fél tízkor azonban jött a telefonhívás: Katalint elveszítették.

 Senkinek nem kell elmondani, hogy egy ilyen tragédia, főképp, ha kicsi gyerekek maradnak félárván, mekkora fájdalom a családnak. S épp karácsony előtt. Katalin férje azt mondja, a gyerekek talán jobban viselik a felfoghatatlant, mint ő. Lehet, azért, mert nekik még fel kell dolgozniuk az anya elvesztését. A falu, ahol élnek, döbbenten értesült a történtekről, s Katalinról (a valós nevén természetesen) csupa jót mondanak. De mit lehetne mondani egy férjnek, aki felesége születésnapján nem a meglepetésajándékot intézi izgatottan, hanem megtörten a temetést... 

Ne történjen mással soha ilyen, mondja a férj, de sajnos volt, s minden bizonnyal lesz is hasonló esetre példa.

Néhány évvel ezelőtt szintén egy édesanyát veszített el a családja azért, mert egy tampon fertőzést okozott a szervezetében. Dr. Tamás László János, a Petz-kórház főigazgatója orvosként hívja fel a figyelmet a legfontosabbakra: ha valakit sérülés ér, s utána fáradtnak érzi magát, legyengül és lázas lesz, forduljon minél előbb orvoshoz. 

Van, amikor látható jele van a vérmérgezésnek (valóban megjelenik a „piros csík" a végtagokon), de van, amikor olyan szepszisről van szó, amely a testen belül zajlik, s nincsenek külső jelei – teszi hozzá az orvos. Nem egy esetben pedig már meglévő betegség (cukor- vagy az immunrendszert gyengítő kórtünet) áll a háttérben, ez az oka annak, hogy a banális sérülést – mint ezt is – nem tudja végül legyőzni a szervezet. Bármi is az ok, fiatal embereket ne veszítsen így el egy család; Katalin története mentsen meg másokat. Ezért mélységes tisztelet a családjának. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088836_auto_resized.png
origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26455_resized.jpg?avcount=1711667413
origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090779_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A dokik azt mondták, csak megfázott: napokkal később elhunyt a tündéri négyéves kislány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082249_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: új gyárat épít a Rheinmetall német hadiipari óriás Magyarországon – már le is teszik az alapkövet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090909_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083766_auto_resized.jpg
vg.hu

Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26454_resized.jpg?avcount=1711667413
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089846_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711667413
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17079951_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Édesapját mentené Galambos Lajos lánya az új szerelmével?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076905_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Stephen King annyira félt ettől a horrorfilmtől, hogy nem tudta végignézni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/exuIu_AbRG4eF0Q92vXzfxtL7aSxQ846EekyWfb8AfM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjZjZhNTEwNTUxODRiNDJhYmFiMGQ2MDY1NzMzMmIy.jpg
tragédia

"Az apja rögtön a vízbe ugrott, én hívtam a mentőket" - Megszólaltak a Kecskeméten vízbe fulladt Andorka szülei