Aktuális

Karácsonyék hagyják lepusztulni a felújított Vörösmarty teret

Bors

Létrehozva: 2020.01.30.

Kosz és mocsok uralkodik az alig négy hónapja felújított Vörösmarty téren. Még ma is látszanak a karácsonyi vásár nyomai: olajfoltok, a teherautókat segítő széthagyott farönkök, összetört márványlapok csúfítják a főváros egyik leglátogatottabb terét.

Forrás: Bors

Az V. kerületi önkormányzat és kormány rengeteg pénzből felújította a Vörösmarty és a Podmaniczky teret, amit aztán az új, Karácsony-féle fővárosi vezetés vett az „uralma” alá. Elkeserítő és botrányos, hogy ilyen kis idő alatt hagyták tönkremenni a főváros két fontos terét.

Összeroppant a burkolat

Szomorú végigsétálni a szebb napokat látott Vörösmarty téren, ahol letört kövek, mocskos szemetesek, kiszakadt vezetékek és a burkolatba ivódott olajfoltok látványa tárul a sétálók szeme elé. Nem csak a turisták rökönyödnek meg a látottakon, hanem az V. kerületi lakosok is, hiszen az ő pénzükből lett gyönyörűen felújítva mindaz, amit most Karácsony Gergelyék hagynak tönkremenni. Nagy károkat okozott a Fővárosi Önkormányzat által szervezett, de teljesen kontrollálatlan karácsonyi vásár, hiszen az árusok azt csináltak, amihez kedvük volt. Több helyen megereszkedett, volt, ahol össze is tört a szép új díszburkolat, mert senki sem vette figyelembe a súlykorlátokat. Ez nem csak esztétikai hiba, súlyos és maradandó sérüléseket okozott a vadonatúj burkolaton. A pecsenyesütőket sem ellenőrizte senki, így több helyen a kiömlött olajfoltok még mindig látszanak, beleivódtak a díszburkolatba. 

Széttörték a márványt

A felújítás során arról is döntöttek, hogy a felújított Vörösmarty téren kizárólag a térhez méltó rendezvényeket tartanak majd. A Fővárosi Önkormányzat azonban október 31-én magához vette a tér használati jogát, és bebizonyította, hogy képtelenek kézben tartani a helyzetet és a rendezvényeket. A karácsonyi vásárt igénytelen bódék sora jellemezte és a felügyelet hiánya miatt hamar feltűnően koszos és elhanyagolt lett szinte az egész rendezvény. Az azonban még megdöbbentőbb, hogy három héttel a rendezvény után még mindig kosz uralkodik a Vörösmarty téren, ahol egyelőre nem látni dolgozó munkásokat. Több járókelővel is beszéltünk, akik szerint méltatlan körülmények uralkodnak a téren.

– Voltam kint a karácsonyi vásáron, akkor nem vettem észre az itteni állapotokat a sötétben és a tömegben. Most megdöbbenve tapasztalom, hogy eléggé elhanyagolt, ahhoz képest, hogy nemrég lett felújítva. A burkolat több helyen veszélyes, nem mondanám, hogy turistacsalogató most a tér. A fôváros vezetésének jobban oda kellene figyelni, mert most eléggé koszos a Vörösmarty tér – mondta felháborodva a Borsnak Csóri Diána.

Aggasztó látvány

Nem csak a karácsonyi vásár után maradt mocsok, a szilveszteri buliról több pezsgős dugó is árulkodik, melyek a burkolat közé szorulva várják, hogy kiszabadítsák őket, de erre eddig nem került sor. Bár már hetek teltek el a karácsonyi vásár és szilveszter óta, az igazi nagytakarítás még mindig várat magára. Emellett a járókelők szerint az is nagy szégyen, hogy Budapest egyik legszebb, leglátogatottabb terét mindenhol galambürülék borítja. Szerintük tűrhetetlen a mostani állapot.

A Podmaniczky teret is piszok rondítja

A Podmaniczky teret szintén az V. kerület újította fel kormányzati segítséggel. Ennek a térnek is túlnyomórészt a Fővárosi Önkormányzat a tulajdonosa és a kezelője, így most úgy tűnik, hasonló sorsra jut, mint a Vörösmarty tér. A Podmaniczky tér hasonlóan lepusztult és piszkos. Itt is letört kövek, oszlopok és lógó vezetékek árulkodnak az ellenőrzés hiányáról.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161931_auto_resized.jpg
origo.hu

Kerkez Milos Premier League foci futball kiálltás elpuhulás

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714047611
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154686_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158568_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155020_auto_resized.png
metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161973_auto_resized.jpg
vg.hu

Hiába a tábla, alig fékeznek a magyar sofőrök – bevetették a kamerás autót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27428_resized.jpg?avcount=1714047611
origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156049_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 24.: a Skorpió új periódust kezd, a Halak bevonzza, amire vágyik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162004_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Új, színes poloska jelent meg Magyarországon: ezt teszik a betolakodók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160835_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161481_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra