Aktuális

Kaposvár: kenyérvágó késsel esett Fruzsinak a gyilkosa

L. E.

Létrehozva: 2015.04.25.

Sem alkohol, sem kábítószer hatása alatt nem állt az a 19 éves férfi, aki a kaposvári dohányboltban halálra késelte az eladó G. Fruzsinát. A fiatal lánynak 22 ezer forintért kellett meghalnia.

Nem hirtelen felindultságból ölte meg gyilkosa a kaposvári G. Fruzsinát, a Fő utcán lévő dohányboltban. A mindössze 19 éves B. Péter előre eltervezte a bűncselekmény minden apró részletét. Először ellopta apja munkásruháját, majd egy kenyérvágó kést is elvitt otthonról. A gyilkos ugyanis apjával és anyjával, a Kaposvár melletti Sántoson élt.

Szerdán délután magára öltötte a kék munkásruhát, arcára sálat tekert, a zsebébe pedig elrejtette a konyhakést. Mindenre elszántan felült a Kaposvár felé tartó buszra. A város Fő utcáján sokáig sétálgatott, látszólag céltalanul, de közben a kiszemelt dohányboltot figyelte. Zárás előtt negyed órával belépett a boltba, és az eladó lánytól a napi bevételt és az üzlet kulcsát követelte. G. Fruzsina minden ellenállás nélkül átadta a kasszában lévő 22 ezer forintot, és a kulcsot is. A rabló azonban megijedt, hogy a nő később felismerheti, ezért elővette a kést és halálra szurkálta az eladó lányt. Ötször szúrta meg, a lány rengeteg vért vesztett. Nővére még életben találta, de megmenteni már nem tudta.

B. Péter tette után kevesellte a szerzett pénzt, ezért újabb dohányboltokat akart kirabolni. Tervét az hiúsította meg, hogy a kiszemelt üzletekben nagy volt a forgalom. Apja ruháját a városligetben rejtette el, a 30 centiméter hosszúságú kést pedig bedobta a Tesco mögötti tóba.

– Az elkövető nem állt semmiféle tudatmódosító szer hatása alatt, amikor a bűncselekményeket végrehajtotta – mondta a Borsnak dr. Szíjártó István rendőralezredes. – A férfi azt állítja: rabolt pénzből szüleitől külön- költözve, új életet akart kezdeni.

A fiatalember büntetett elő­életű volt, de korábbi tettéről nem beszélt a rendőrség. B. Pétert a gyilkosság utáni nap Kaposváron a Városi Kórház urológiai osztályán kapták el a rendőrök, ahova kisebb műtét miatt ment be.

Sántoson jól ismerik B. Pétert és a családját is. – Rendes, de nagyon visszahúzódó gyerek ez a Péter. Mindig lesütött szemmel járt, talán még barátja sem volt. Az apja falugondnokként dolgozott, anyja, ha jól tudom, hivatásos nevelőszülő. Sajnálom őket, mert sose mossák le magukról a fiuk bűnét – kesereg Manci néni, a család szomszédja.

Be lehet majd látni?

Lázár János kancelláriaminiszter azt ígérte, hogy ha a gyilkosság és a korábbi trafikos támadások összefüggésben vannak a dohányboltok elsötétített kirakataival, akkor javasolja a törvénymódosítást.
A jogszabály eredetileg nem írja elő a trafikok elsötétítését, „csupán” azt, hogy a dohánytermékek az üzleten kívülről nem lehetnek láthatóak a 18 éven aluliak számára.

A soproni B. Péter: nem én öltem!

Nehéz órákat kellett kiállnia a soproni B. Péternek, akinek a neve megegyezik a gyilkosságot elkövető férfival. A Facebookon ugyanis sokan azt hitték, ő az elkövető, ezért úgy érezte, tisztáznia kell magát. Bejegyzésében leírta, hogy csak a neve egyezik a gyilkoséval, és soha semmilyen bűncselekményt nem követett el.

Újabb késes támadás

Tetten értek a rendőrök két férfit, akik egy dohányboltot akartak kirabolni Debrecenben. Egyikük már földre kényszerítette az eladót egy késsel, amikor két nyomozó belépett az üzletbe. Senki nem sérült meg.  

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154857_auto_resized.jpg
origo.hu

Zombitüzek égnek egy országban, ebből nagy baj lehet - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27372_resized.jpg?avcount=1713905412
origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149504_auto_resized.jpg
ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156400_auto_resized.png
hirtv.hu

Donáth Anna: Nem ez a cél, hogy egymás torkát kettéharapjuk + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27361_resized.jpg?avcount=1713905412
origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153882_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713905412
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713905412
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153388_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gabnai Csaba, az ország dúsgazdag vállalkozója: "megalapozottan néztek napszámosnak"

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/S-Xof8J-ele3PmKh94y3uwJQll5dPY69Jn-M9SHcDP8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U2ZWIxZWRjOWRlMTRhNTZiNWVkYWMyMTJkYzJkYTZk.jpg
Borzasztó

Dráma Bács-Kiskun vármegyében: terhes édesanyjukkal együtt mentették ki a három pici gyermeket

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/z3e30O1hGjk-YN5kqi9M1ktXNtosyE6BFUzaxoPwoNk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyMzczZjg5M2IxODQ3ODE5NzQ4NTJhYTUwNjFjMDY0.jpg
Sokkoló

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi