Kamasz próbált felakasztani egy kiskutyát Monoron

Kötéllel húzott fel a fára egy kölyökkutyát egy kisfiú Monoron. A főút melletti erdős szakaszon látta meg a rémisztő esetet Pataki Mercédesz, a kutya megmentője. Most a Borsnak meséli el a részleteket.

– Éppen hazafelé tartottam autóval, amikor megláttam ezt a fiút a fák mellett, kötéllel a ke­zében – kezdte Mercédesz. – Amikor észrevettem, hogy egy kiskutya több mint ötven centire lóg lefelé mellette és fuldoklik, gondolkodás nélkül félreálltam, majd kipattantam a kocsiból. Mercédesz elmondta, hogy na­gyon megviselte a látvány. Kiábrándítónak találta, hogy előtte több autós is elhajtott mellet­tük, de senki sem állt meg, hogy segítsen az állaton. Amikor odarohant, hogy kiszabadítsa a ku­tyát, észrevette, hogy a tettes nagyon fiatal, legfeljebb 13 éves lehet. Miközben Merci megállás nélkül kiabált a kamasszal, aki azzal indokolta brutális tettét, hogy segíteni szeretett volna az állaton. Aztán kisvártatva elrohant a helyszínről.

– Remegtem az idegességtől, miközben lehúztam az állat nyakáról a kötelet. A karomba vettem, rögtön hozzám bújt. Beraktam az autóba és elvittem állatorvoshoz. Ott kiderült, csak perceken múlt az élete – emlékezett vissza Mercédesz.

Az állatorvos szerint vészesen alultáplált volt az állat. Mercédesz Kirának nevezte el a kutyát, amit magához vett. Az eb azóta el sem mozdul megmentője mellől.