Aktuális

Kaliforniai kivégzés: Futárral küldték a gyilkos bombát Ildikónak

B. B.

Létrehozva: 2018.05.18.

<p>Továbbra is keresik a rendőrök annak a bombának a gyújtószerkezetét, mely meggyilkolta a Kaliforniában élő magyar kozmetikusnőt, K. Ildikót. Az FBI nyomoz az ügyben, ugyanis furcsa egybeesés is arra mutat: valaki hidegvérű bosszút forralt a családanya ellen.</p>

Amíg a szem ellát, csak törmeléket, rendőröket, vérző, sikoltozó embereket lehetett látni a békés, jól szituált kaliforniai városka, Aliso Vijeo egyik utcájában, miután egy helyi egészségközpont kozmetikáját bombával felrobbantották. A kozmetika magyar tulajdonosnője, a köztiszteletben álló K. Ildikó a detonáció pillanatában az épületben dolgozott, így esélye sem volt a túlélésre. 

Háborús állapotok uralkodtak az utcán

A robbantás olyan hatalmas erejű volt, hogy a környék háború utáni állapotokra hasonlított: az egészségközpont épületének fele szinte eltűnt a föld színéről, egy közeli óvodát ki kellett üríteni, a halálra rémült kicsiket hivatásos tűzoltók menekítették át a törmelékeken. Az NBC-nek egy szemtanú elmondta, hogy sikoltozó, vérben úszó emberek menekültek ki az épületből, volt, aki törmelékes hajjal rohant az utcán sikoltozva, míg a tüzet a dolgozók is próbálták oltani. A szakértők hamar rájöttek: nem baleset történt, ugyanis egy robbanószerkezet tartozékait lelték fel a törmelékek között. 

– Úgy gondoljuk, nem baleset történt, a detonációt valószínűleg egy robbanószerkezet okozta – nyilatkozta az FBI területi igazgatója, Paul DeLacourt. A három másik sérült közül kettőt megműtöttek, és rendbe jönnek, a harmadik sérült pedig csak füstmérgezést szenvedett. A nyomozók szerint ez nem véletlen: egyre inkább úgy vélik, hogy Ildikó volt a merénylet célpontja.

Gyűjtést szervez a volt férj a temetésre

A borsodi családanya már 15 éve Kaliforniában élt, ott ment férjhez az amerikai Ronilo V.-hez. Közös gyermeküket, a 20 éves Keanu Lászlót is együtt nevelték, nagy szeretetben. Az asszony kint sikeres vállalkozóvá nőtte ki magát, Magyar Kozmetika néven szépségszalont üzemeltetett. Ildit mindenki szerette:

– Nem értem, miért vele történt, Ildi senkinek nem ártott. Csodálatos anya és fantasztikus ember volt, szépen élte az életét, és csak becsülni lehetett azért, amit elért. Keanu a Washingtoni Egyetemen tanul, Rubik-kocka-bajnok volt, imádta az anyját, bele sem merek gondolni, mit érezhet. Úgy tudjuk, pont Wa­shingtonban volt, amikor felhívták a halálhírrel – mesélte egy kint élő barátnője. Az asszony rengeteget utazott, gyakran járt haza Magyarországra, innen posztolta utolsó képeit is, ugyanis rajongva szerette testvérét és unokaöccsét. Mindkettejüket összetörte a gyász: 

– Még mindig sokkos állapotban vagyunk, képtelenség felfogni, ami történt. Három napja még itthon volt, szinte hallom a hangját. Nem tudjuk és nem is akarjuk felfogni ezt az egészet, próbáljuk elterelni a gondola­tainkat, de nem megy – mondta a Borsnak megtörten az asszony keresztfia, aki édesapjával, Ildikó testvérével együtt nem régen látogatta meg az asszonyt Kaliforniában.

Ildikó férje, Ronilo sem tért még magához:

– Nincsenek szavak. El sem tudom mondani, milyen pusztító ez a családunk számára. Ez örökre megváltoztatja az éle­tünket. A feleségem életét vesztette egy robbanásban tegnap délután. Még mindig a hatóságokra várunk, hogy kiderüljön, mi okozta a detonációt. A fiam elvesztett egy csodálatos anyát, tele volt élettel és szenvedéllyel a munkája miatt. A szívünkben fog élni – írta. Egy pénzgyűjtő alapot is létrehoztak, hogy segítse a családot a temetés költségeiben. 

Kinti magyaroknál tartottak házkutatást

A rendőrök három helyen végeztek csütörtökön házkutatást. Ildikó és Nilo, bár jó viszonyban és egy fedél alatt maradtak, de már egy ideje elhidegültek egymástól, el is váltak. Szomszédjuk szerint a pár 2014-ben csődöt jelentett, ebben az ügyben a robbantás előtti napon hoztak ítéletet, melyben kimondták, hogy fizetésképtelenségük miatt el fogják veszíteni a kozmetikát. A csomag rejtélyes körülmények között érkezett: egy futár hozhatta, de a feladó ismeretlen volt. Az amerikai posta kijelentette: nem rajtuk keresztül érkezett a gyilkos küldemény. 

– Tudtommal Ildikónak nem voltak ellenségei. Reméljük, elfogják ezt a gazembert, és soha többé nem engedik ki. Ildi két hét múlva lett volna 49 éves – mondta zokogva a barátnő.

A férfi exbarátját, Stephen Bealt csütörtök délután tartóztat­ták le Long Beach-i otthonában. A férfi már tavaly is egy párt alkotott az asszonnyal, egy hónapja még együtt nyaraltak Mexikóban. A férfi házában megtalálták a bomba egyes részeit, azonban a személyét nem hozták összefüggésbe a gyilkossággal, így lehetséges, hogy nem ő volt a közvetlen gyilkos, azonban rajta keresztül érkezhetett a szalonba. Annyi bizonyos, hogy a férfit alig két hete hatalmas trauma érte, meghalt az édesanyja, emellett Ildikóval is szakítottak. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27209_resized.jpg?avcount=1713532509
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713532509
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144003_auto_resized.jpg
life.hu

Friss fotó készült Diana hercegné végső nyughelyéről: különleges pillanatban örökítették meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142412_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142266_auto_resized.jpg
ripost.hu

Drámai dolog történt a vonaton: sikoltozva kért segítséget gyermekéhez az anya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141027_auto_resized.jpg
vg.hu

Itt nyitja meg új, budapesti üzletét a Penny

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27211_resized.jpg?avcount=1713532509
origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17131328_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 15-21.: a növő Hold ápol és táplál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143524_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fülig érő vigyorral közölte a boldog örömhírt Schobert Lara: összejött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713532509
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/lOoBmQLYXACs563EMIpVsBsKTv0EtkDBzA8KV6LibNE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E0MTM1YWNiY2Y3YzRmNDFiNTYyNDIxNzdkNGI1YTIy.jpg
Család

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/cV_zKLJtUUAr_iyQKgLleOIJLP242xQtyUMr7jzKHzY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RiNTBiYWU1YzZkYjRmMGE5MDg3Yjk3N2YxYjM3OTY2.jpg
béke

Orbán Viktor üzent a magyaroknak: "Csak a béke!"