Kalasnyikovval lövöldözött egy férfi a halasi ügyészségen

Lövöldözés történt a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen – erősítette meg a Legfőbb Ügyészség szerdán. A HalasInfo.hu szerint egy férfi a főügyészre akart támadni. A mentők egy embert rendőri kísérettel kórházba vittek.
Lövöldözés történt a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen – erősítette meg a Legfőbb Ügyészség szerdán. A HalasInfo.hu szerint egy férfi a főügyészre akart támadni. A mentők egy embert rendőri kísérettel kórházba vittek.

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: a lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve jár el, az esetről a későbbiekben adnak tájékoztatást, amint a nyomozás érdekei lehetővé teszik.

A HalasInfo.hu információi szerint reggel 9 óra körül egy férfi kezdett lövöldözni az ügyészség épületében. A portál szerint a támadó egy Kalasnyikov típusú géppisztollyal lépett a házba, és a főügyészt akarta megölni. Az irodájába azonban nem jutott fel, mert biztonságiaknak sikerült megfékezniük, de közben 4-5 lövést is leadott.

Végül egy rendőr bilincselte meg a támadót. A portál szerint a férfi elájult, ezért mentőt is hívtak. Az Országos Mentőszolgálat az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy nem sérült meg senki, egy embert azonban rendőri kísérettel kórházba vittek.

Téglás Péter főügyész a támadás után a helyszínen azt mondta: „a biztonsági őr és ő maga is ünnepelhet, mert újjászülettek” – írta a HalasInfo.hu.

Bicskei Ferenc, az OBT tagja a Szekszárdi Törvényszék szerdai összbírói értekezlete előtt elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján ismerete szerint 10-15 töltény nyomát látták. A férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptető kapu előtt vett elő. Az épületben két biztonsági őr dolgozik, elsődleges információk szerint a támadó az egyiket túszul használhatta, a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt.

Bicskei szerint a férfi régi panaszos ügyfél, aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot.