Jogerős: ennyit kapott a kaposvári trafikos gyilkos

Szerdán jogerős ítélet született az április 22-én történt gyilkosság ügyében.
Szerdán jogerős ítélet született az április 22-én történt gyilkosság ügyében.

A táblabíróság az elsőfokon eljáró Kaposvári Törvényszék ítéletével egyező döntést hozott: a tettes aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést és felfegyverkezve elkövetett rablást követett el - ám az akkor kiszabott 22 év szabadságvesztést súlyosbították. B. Péter a kiszabható maximumot, 25 évet kapott - írja az MTI.

A kaposvári gyilkosság nagy port kavart: B. Péter már napok óta tervezte, hogy egy dohánybolt kirablásával jut pénzhez. A sántosi férfi nem sokkal a hatórai zárás előtt tért be az üzletbe, és a bevételt, valamint a kulcsokat követelte az ott dolgozó G. Fruzsinától. A fiatal lány szó nélkül teljesítette minden kérését, Péter mégis végzett vele, méghozzá egy 30 centi pengehosszúságú késsel. A zsákmánya pár tízezer forint volt.

Az eset egyik különlegessége, hogy a lány aznap nem is dolgozott volna. Csak egy kolléganője kérte meg: cseréljenek műszakot.

A férfit egy nappal később elfogták. Első fokon rekordgyorsasággal született ítélet: tárgyalását a bíró november közepén egyetlen nap alatt lezárta. Akkor nem jogerősen 22 év fegyházbüntetést kapott.