Játék közben fulladtak a kerti tóba a kétéves ikrek

A családi ház kertjében lévő tóba estek bele a kicsik, esélyük sem volt egyedül a túlélésre.
A családi ház kertjében lévő tóba estek bele a kicsik, esélyük sem volt egyedül a túlélésre.

Sarah Aitken és férje, Mervin Scott a harmincas éveik elején lévő angol pár éppen csak néhány hete költözött új otthonába, az észak-angliai Dalgety Bayben lévő bérelt házukba. Otthonuk udvarán két halastó is állt, mivel a korábbi tulaj koi pontyok tenyésztésével foglalkozott.

A tragédia napján a szülők azt hitték, hogy az ikrek a szobájukban játszanak, de amikor megnézték őket, rémülten látták, hogy a picik nincsenek ott. Az anya keresni kezdte a gyerekeket, de már csak a fiai holttestét találta meg, ahogy az egyik tóban lebegtek a víz felszínén. A rendőrség szerint fél kilenckor érkezett a bejelentés hozzájuk, szemtanúk nincsenek. Egyelőre teljesen érthetetlen, hogy a fiúk mit csináltak a kertben egyedül, illetve, hogy hogyan kerültek a közel öt méter mély tóba.

A szülők azóta is sokkos állapotban vannak, szakemberek segítségével próbálják feldolgozni az őket ért veszteséget. A kicsik koraszülöttként jöttek a világra, a család szerint óriási harcot vívtak meg az életben maradásért, amit végül ez a tragikus baleset zárt le. Annak ügyében, hogy a szülők-e a hibásak a gyerekek halála miatt, nyomozás indult.