Aktuális

Jakupcsek: Nem tudom megölelni az unokámat!

Bors

Létrehozva: 2020.04.09.

A koronavírus terjedése a húsvé­tot is beárnyékolja majd. Sztárjainkat sem kíméli a lelki bánat, hiszen példát mutatva, elsők között vonultak önkéntes karanténba, így családi hagyományaikat ők sem követik húsvétkor.

Jakupcsek Gabriella: Az időseknek nem mindegy, hogy kimarad egy ünnep!

A műsorvezetőt legjobban édesanyja, gyermekei és unokája hiánya viseli meg. Két nagyfia, Bálint és Marcell ugyanis már régóta külön él tőlük, édesanyja szintén távol van tőle.

– A szívem szakad meg az idősekért, mint az édesanyám vagy az anyósom, hiszen nekünk még van időnk, nekünk még nem számít, ha kimarad egy ünnep, a szomorú viszont az, hogy nekik nagyon is számít – mesélte lapunknak Jakupcsek. A nagycsaládi húsvét azonban idén náluk is kimarad, amivel egy régi hagyomány szakad meg.

– Minden évben a balatoni nyaralónkban ünnepeljük a húsvétot, s ilyenkor mindenki ott van: nagyik, szülők, gyerekek, unoka. Nagy fájdalom, hogy ez most nem lesz, de abban biztos vagyok, hogy amint lehetséges, valamilyen formában ké­sőbb pótoljuk az ünnepet, csak meglehet, nem a húsvét nevet kapja majd, hanem valami találó címet adok az összejövetelnek. A tévés egyébként rengeteg időt tölt a lányával, Emmával, a testmozgást sem hagyja ki, és hetek óta a konyhában is sokat tüsténkedik. Sokakhoz képest szerencsésnek érzi magát, hogy van kertjük, de úgy véli, szerettei hiánya pont olyan fájdalmas, mint mindeki másnak.

– Nagymama is vagyok, és bevallom, rettentően hiányzik a kisunokám. Bár napi szinten látom a videóhívások alkalmával, az, hogy nem tudom magamhoz szorítani, nagyon rossz érzés. De optimista vagyok, s bízom benne, hogy amilyen hirtelen beállított ez a járvány, olyan váratlanul jön valami, amiről most még nincs tudomásunk, s egyszeriben elvonul, és visszakapjuk az éle­tünket.

Novodomszky Éva: A fiaim csak az édesapjukkal találkozhatnak!

A csinos tévés fiaival, Cristianóval és Marcóval az iskola utolsó napjától önkéntes karanténba vonult.

– A napom nagy részét kiteszi, hogy Marcóval tanulok, ő még csak harmadikos. Crirstiano gi­misként már önállóbb. Igyekszem lefoglalni őket, de persze hiányoznak nekik a barátaik. Találkozni pedig kizárólag csak az édesapjukkal szoktak – árulta el a Borsnak Éva, aki idén a nagyik adagját is megkapja, ami a locsolkodást illeti.

Esztergályos Cecília karanténban süt

A színésznő és férje már harmincöt éve házasok, de még nem volt rá példa, hogy a húsvétot külön töltsék a gyerekektől, unokáktól.

– Nagyon fognak hiányozni a hétvégén, de most az a fontos, hogy megóvjuk egymást. Tegnap sütöttem kenyeret és egy sacher tortát a gyerekeknek, amit ilyenkor kiakasztok a kapuba, ők p­edig elviszik. De ha nekünk van szükségünk valamire, mint most a kalácshoz az élesztőre, ők is beteszik a kapuba – mesélte el a színésznő. – Interneten tudunk beszélni, s látjuk is egymást. Most is ott fogjuk egymást felhívni. A Körúti Színház tagjai eljöttek maszkban és kesztyűben, majd a kapuban segítettek nekem beállítani ezeket a csevegő felületeket. Ezért a ka­ranténban is tudunk beszélni a családdal és a barátokkal is.

Bódi Guszti húga életéért retteg

A mélyen vallásos Bódi család számára embert próbáló lesz a karanténban töltött idei húsvét, hiszen lakodalmakat meghazudtoló ünnep helyett egy adag szabolcsi töltött káposztával ünnepelnek otthonukban.

– Gyötrelmes számunkra ez az idei ünnep. Ilyenkor húsvétvasárnap mindig lementünk Nagyecsedre egy 10 kilós sonkával, amit a helyi tiszteletes megáld, és utána elfogyasztja a család. Hétfőn mindig 20–30 férfi jön meglocsolni, most egy vasárnapi ebéd lesz csak Csabival, Ginával és a gyerekekkel, ezt is úgy, hogy hetek óta erre készülünk: Csabiék se találkoznak rég­óta senkivel, hogy tisztes távolságban, de legalább így együtt tudjunk ebédelni. Óvnunk kell Gusztit, akinek sajnos a cukra és a szíve se jó – mesélte Margó, akinek jó formában lévő férje sokkal inkább a testvérét félti. – Mindannyian aggódunk Gusz­ti húgának, Babának az egész­ségéért. Egy orvosi rendelőben takarít, ott van a frontvonalban.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091585_auto_resized.png
origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711701912
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17052438_auto_resized.jpg
life.hu

Csillagjegyek, akik nem tudnak leállni: állandóan rágódnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091194_auto_resized.jpg
hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090909_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087829_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711701912
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091191_auto_resized.jpg
travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711701912
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/72Cjs82PCBFRY-f_4a-SA4Qf8FwuQl3cYT0qo2nU9Bo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiNDhiYmViYjhlNjRmOWM4NmQ0YWUyNTExYTQ1NTlk.jpg
Tragédia

Robbanás történt Budapesten: egy ember meghalt, többen megsérültek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/HIf_0xuUVsMIc5wXgbn4ug5SYgYu5e8W1LvNPHBoRSg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2YzQyNTM5ZDA2MjRkMjA4NWQzMTE2NzYzYjZiZjNj.jpg
Óraállítás

Ezt még gyorsan mindenkinek meg kéne csinálnia, mielőtt átállítjuk az órát!