Ismét kifogták a milliós értékű gigapontyot, Púpost

Nagyon úgy tűnik, hogy rekordra hajt a hal.
Nagyon úgy tűnik, hogy rekordra hajt a hal.

Jól érzi magát a Púpos névre hallgató tőponty Merenyén a horgásztóban, pedig ebben az évben már többször is kifogták. Nevét a fején található kis púpról kapta. A húsz­évesre becsült tőponty a júni­usi kifogásakor 38,25, augusz­tusban 39,4, és most 40,58 kiló volt a súlya – írta a Délmagyarország.

– Szeptember 18-án hajnali háromkor 10-15 perces kíméletes fárasztás után sikerült szákba tennem – mesélte Egyed Gergő a szeptember közepi élményét.

Egyed Gergő a mérlegelés és a fotózás után visszaengedte Púpost a merenyei horgásztóba

Regős György tógazda szerint ennek a halnak az eszmei értéke 2–3 millió forint körül van. Piacon egy másfél kiló körüli ponty ára több mint 1500 forint, a tízkilós értéke már húszezer, a húszkilósé pedig már több száz­ezer forint. Az ilyen halastavakon a nagy halak kifogása a cél, de az öt kiló felettieket már nem engedik elvinni. Ezeknek a konyhai értékük zsíros húsuk miatt nulla.

– Most hétvégén ért véget Merenyén a Bojlis Kupa – mondta a Borsnak Regős György. – A legnagyobb kifogott hal most 27 kiló volt, de ezenkívül volt még négy húsz kiló feletti. Ha jövő tavasszal akasztja meg valaki Púpost, akkor már a súlya meghaladhatja a hazai rekordot, ami jelenleg 40,7 kiló.