Aktuális

Irigyeljük Kevin leleményességét

Bors

Létrehozva: 2019.12.12.

Már csak tizenkettőt kell aludni, és újra kezdetét veszi a Reszkessetek, betörők! avagy az otthon hagyott kis Kevin kalandjai. De vajon mi a titka a trilógiának? Miért nincs karácsony Kevin nélkül? S miért nem unjuk meg a történetet lassan harminc éve?

Jól emlékszünk még arra az időszakra, amikor 2013-ban úgy döntött az RTL Klub, hogy kihagyja a karácsonyi tévéműsorból Kevin történetét. Ezután valóságos népharag zúdult a csatornára, és több petíció is indult az interneten azért, hogy Kevin valahogy mégis adásba kerüljön.

2017-től a legendás trilógia vetítési jogai a TV2-höz kerültek, és a csatornán a karácsony szent­estétől kezdve idén is a Reszkessetek, betörők!-ről szól majd. A klasszikus első rész december 24-én, 20.35-kor jön, majd december 25-én adásba kerül a Reszkessetek, betörők! 2: Elveszve New Yorkban is.

December 26-án, karácsony másnapján pedig 20.40-­kor jön a Reszkessetek, betö­- r­ők! trilógia utolsó része zárja le az ünne­peket. A TV2 hírességei a film két évvel ezelőtti műsorajánlójában Kevin mellé álltak, vagyis Ördög Nóra, Liptai Claudia, Majka, Till Attila és Stohl András együtt védte meg Kevinék házát a gaz betörőktől. Az idei kisfilmben ezúttal Stohl egyedül kapott főszerepet.

– Elvileg az volt a koncepció, hogy egy Kevin-szerű, teljesen normális ember karácsonykor mindenhol azt látja az utcán sétálva, hogy már megint Kevin van a tévében, a kirakatban, és aztán egyszer csak olyan furcsa dolgok válnak valóra, mint magában a filmben – mesélte a Borsnak Stohl a forgatás titkait, aki arra is vállalkozott, hogy megfejtse Kevin sikerének titkát.

– Annyiszor ment már a csatornákon, hogy az ember kis töredékekből is össze tudja rakni a történetet. Nekem is tetszett a betörők figurája, illetve ahogy csúnyán ellátták a bajukat, bár nekem nem ez a kedvenc karácsonyi filmem – mondta a Mintaapák sztárja a Borsnak, aki szerint valóban nincs már karácsony Kevin nélkül.

– Ez a vígjáték már teljesen összenőtt a karácsonnyal, olyan, mint a bejgli. Még közel harminc évvel később is szerethetô tud lenni, és a gyerekek mindig újra és újra bele fognak szeretni Macaulay Culkinba, a szülők pedig a saját huncut kölykükre gondolhatnak közben. Szerintem ezért szerették meg a világon mindenhol ezt a filmet – tudtuk meg Stohltól, aki nem jár messze a valóságtól.

Az 1990-ben készült Reszkessetek, betörők!-et a nézők karácsonykor a világ szinte minden pontján követelik a tévékbe, ezért több filmes szakember elemezte ki kockáról kockára, karakterről karakterre az alkotást. Kevin figurájában magára ismer minden felnőtt.

Ő az a gyerek, aki képviselte azt a talpraesettséget és találékonyságot, amit ennyi idősen a legtöbben magunkénak szerettünk volna tudni. De a kritikusok szerint a filmnek az is erőssége, hogy a jó és gonosz harcához zseniális párbeszédek, színészi játékok társulnak. A poénok önmagukban is ülnek. Ezt igazolja az is, hogy a film több részlete önálló életet él az inter­neten. Gondoljuk csak a „Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!” mondatra. 

Ő lesz az új Kevin

A Disney már augusztusban bejelentette, hogy elkészíti számos klasszikus film új változatát. A Reszkessetek, betörők! új verziójában feledékeny szülőpárosát a Koszorúslányok vagy a Szexvideó című vígjátékokban mellékszerepeket játszó Ellie Kemper és a komikus Rob Delaney alakítja majd.

A főszereplő kisfiú pedig Archie Yates lesz, aki az idén bemutatott Jojo Nyusziban játszott. Yates nem Kevin McCallister, hanem egy teljesen másik fiú karakterét fogja alakítani, akit ugyanúgy véletlenül hagynak otthon. A feldolgozás a Disney havi előfizetési díjas streamingszolgáltatóján fut majd, azt viszont még nem tudni, hogy mikor kezdik el a forgatásokat.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27412_resized.jpg?avcount=1714026311
origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27407_resized.jpg?avcount=1714026311
origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158597_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: májusban nyitják meg ez első budapesti Primark-üzletet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152286_auto_resized.jpg
ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27406_resized.jpg?avcount=1714026311
origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160763_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160835_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157001_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a szervezőbizottság szégyene lenne" – Áll a bál Párizsban, nagy a baj az olimpia helyszínén

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében