iPhoneért és motorért adta el a kisbabáját

A fiatalok rájöttek, hogy egy gyerek túl nagy teher számukra, ezért inkább eladták az interneten.
A fiatalok rájöttek, hogy egy gyerek túl nagy teher számukra, ezért inkább eladták az interneten.

A kínai Fucsienben élő pár még 2013-ban találkozott egymással, mivel túl fiatalok voltak, kapcsolatukat nem tudták hivatalossá tenni, ennek ellenére szegényen, de boldogan együtt voltak. Amíg a lány több helyen is dolgozott, a fiú többnyire internetkávézókban lógott. A szerelmeseknek végül 2014-ben gyereke született, de az apa hamar rájött, hogy ez túl nagy teher lenne számukra, nem tudná finanszírozni a kiadásokat, ezért úgy döntött, el kell adni a kicsit. Az ekkor még csak 19 éves anya tiltakozott, de mivel egy „haszontalan” kislányról volt szó, végül beleegyezett szerelme kérésébe.

Az interneten keresztül sikerült új családot találni a mindössze 18 napos csecsemőnek, akiért közel 1 millió forint értékben adtak el. Az apa ebből a pénzből egy iPhone-t és egy motort vásárolt. A lány próbálta elhagyni, de a férfi megfenyegette. Végül a gyereket a nővérének megvásárló férfi adta fel magát a rendőrségen, így indult nyomozás.

Az anya vallomásában elmondta, őt is örökbe fogadták, ahonnan ő származik ez gyakori. Majd hozzátette, nem gondolta, hogy bűntény, hogy eladta a gyermekét. A férfit három, a nőt két év börtönre ítélték.