Ilyet még az orvosok sem láttak: Andrea anyja fekete bőrű ő mégis fehér lett

Az orvosok is hanyatt estek a meglepetéstől, amikor a kis Andrea világra jött a hanoveri szülőszobában. A csodálatos, fehér bőrű, vöröses hajú és kék szemű kislány édesanyja ugyanis zimbabwei és teljesen fekete bőrű. Újszülött gyermeke láthatóan nem az ő külsejét örökölte elsősorban. "Én magam sem hittem el!" – mondta a boldog édesanya, Patience Chando a Mirrornak.

"Andrea születéskor olyan világos, szinte sápadt volt, biztos voltam benne, hogy idővel sötétedik a bőre. De ez nem történt meg" – magyarázta. A kislány immár négy hónapos, lépten-nyomon megállítják őket az utcán, fotót kérnek, a különleges kislány csodájára járnak.

Bár Andrea édesapja fehér, ilyen esetekben mégis szokatlan, hogy a gyermek nem elsősorban biológiai édesanyjára hasonlít. Az orvosok azóta sem találkoztak ilyen esettel és fogalmuk sincs, hogyan lehetséges ez. Az anyuka családjában sem volt azelőtt fehér bőrű. Az orvosok attól tartottak, a kislánynak bőrbetegsége van, de az idő múlása alapján ez sem valószínű. "A barátaim azóta is ugratnak, egyszer majd jelentkezik egy nő nálunk, aki az elveszett gyerekét keresi" – viccelődött Patience.

A kis Andrea esete a világ több orvosát megmozgatta. "A gyermek persze világosabb az anyjánál, de ott a másik szülő is. A csecsemők rendszerint mindig jobban hasonlítanak egyikükre" – magyarázta a Kaliforniai Egyetem professzora, Dr. Bryce Mendelsohn. "A bőrszínt nem csupán egyetlen gén határozza meg, és annyi összetett hatás van, ami befolyásolni tudja a végeredményt. Ha két sötét bőrű embernek születik fehér gyermeke, abban az esetben albínóról beszélünk, de jelen esetben, Andrea haját és szemét látva, nyilván nem erről van szó" – hümmögött egy ausztráliai kórházigazgató, Martin Delatycki.