Ilyen volt belülről az Eagles Of Death Metal pesti koncertje - videó

A párizsi Bataclan klubban történt mészárlás után néhány hónappal a magyar fővárosba látogatott az Eagles of Death Metal.
A párizsi Bataclan klubban történt mészárlás után néhány hónappal a magyar fővárosba látogatott az Eagles of Death Metal.

Szombaton pótolta az elmaradt budapesti koncertjét az amerikai Eagles of Death Metal; az a zenekar, aminek tavaly novemberi párizsi buliján terroristák 89 ártatlan embert gyilkoltak meg. A merénylet után a zenekar félbeszakította a koncertkörutat, amit végül a tragédiát követően, néhány hónap elteltével mégis folytattak. Az újraindított turné állomásain szigorított biztonsági körülmények között lépnek fel, mint megírtuk: a budapesti Akvárium Klubban megrendezett koncertet a Terrorelhárítási Központ (TEK) felügyelte.

Az előre beharangozott szuper biztonsági készültség nem okozott kellemetlenséget, a beléptetés gördülékenyen és gyorsan zajlott. A koncert során sem lehetett érezni, hogy ez az este bármiben különbözne egy átlagos eseménytől, legfeljebb találgatni lehetett, hogy a gyanúsan unatkozó alakok valójában civilruhás biztonságiak-e. A párizsban történtekre Jesse Hughes énekes csak néhány utalást tett, valamint megköszönte a biztonsági embereknek, hogy megvédik a koncert közönségét és a zenekart. Ezen kívül nem volt más nyoma annak, hogy min mehettek át az elmúlt hónapokban, tették, amihez a legjobban értenek, és vidám, életigenlő zenét játszottak.

A 2011-ben a West-Balkán nevű szórakozóhelyen történt tragédia után a budapesti koncerteken szigorították a biztonsági szabályokat és fokozottan ügyeltek a vendégszámra is, az akkori készültség lényegesen érezhetőbb és kellemetlenebb volt, mint a szombati koncert körülményei.