Így élte túl, hogy két hónapig fogva tartotta egy sorozatgyilkos: Én győztem - videó

A fiatal nő rájött: egyetlen módon maradhat életben - ha táplálja fogvatartója érzelmeit.

A fiatal nő rájött: egyetlen módon maradhat életben - ha táplálja fogvatartója érzelmeit.

Két teljes hónapig volt láncokkal lekötözve egy raktárkonténerbe zárva Kala Brown egy dél-karolinai birtokon. Kalának - barátjával együtt - még augusztus 31-én veszett nyoma. Míg kegyetlen fogvatartója, Todd Kohlhepp a férfival azonnal végzett, a nőhöz vonzódott, így úgy döntött, életben tartja. Legalábbis egy ideig.

Kala novemberi szabadulása óta először most beszélt a traumatikus élményekről, és arról, miként élhette túl a szörnyűségeket - méghozzá a tévépszichológus Dr. Phil műsorában.

Kala Brown gyakorlatilag állatként volt tartva - ha Kohlhepp le is vette a láncot a nyakáról, gondoskodott róla, hogy másképp ki legyen kötve. Ennek ellenére a férfi vonzódott a nőhöz - aki rájött, ez a vonzódás tarthatja életben.

Kala Brown két hónapig volt fogoly © YouTube

„Életben kellett maradnom, hogy megtaláljanak, ehhez pedig el kellett vele hitetnem, hogy minden úgy lesz, ahogy szeretné. Így elhitettem vele bármit, hogy ne öljön és ne erőszakoljon meg” - magyarázta.

„Sokat beszélt nekem a Stockholm-szindrómáról, és arról, hogy majd boldogok leszünk együtt” - mesélte, hozzátéve, hogy a férfi megosztotta vele fantáziáit: „Akart építeni egy házat a telkén, amiben lett volna egy hangszigetelt szobám, és végül - ha már megbízott volna bennem - még a háztartást is vihettem volna.”

Brown egy idő után egyre biztosabb lett benne, hogy a férfi már rég végzett volna vele, ha meg akarja ölni - mint ahogy a barátját is kivégezte, ráadásul a szeme láttára. „Abból, amit elmondott nekem, már jóval tovább éltem, mint bármelyik áldozata.”

A fogvatartó részletesen beszámolt korábbi gyilkosságairól - ugyanakkor bizarr módon azt állította, ő valamiféle nemzetközi bérgyilkos, aki már közel száz embert tett el láb alól. Nos, ha ez nem is igaz, elfogása után hét gyilkossággal - valamint egy emberrablással - vádolták meg.

Brown végül november 3-án - két hónapnyi horror után - menekült meg. A helyi rendőrök ugyanis kaptak egy fülest, ami miatt átkutatták a birtokot. Todd Kohlheppet hamarosan letartóztatták.

„Összesen arra emlékszem, hogy olyan volt, mintha egy nehéz tehertől szabadítottak volna meg. Csak sírni tudtam, és a seriff imádkozott velem. Nem számít, hogy Kohlhepp mit tett velem, nem tudott megtörni. Nem tudta elpusztítani azt, aki vagyok. Én győztem... Össze akart zúzni, de nem törtem meg” - összegezte túlélésének történetét.