Igazi hősként ünneplik a türelmes buszsofőrt

Zsófi rossz buszra szállt Pátyon. Egy kietlen területen kellett volna bevárnia a következő járatot. A sofőr azonban nem hagyta magára a tizenegy éves kislányt.
Zsófi rossz buszra szállt Pátyon. Egy kietlen területen kellett volna bevárnia a következő járatot. A sofőr azonban nem hagyta magára a tizenegy éves kislányt.

Az eddig eltelt év egyik legmeghatóbb történetét osztotta meg egy édesanya a Facebookon. Meregyánék 11 éves kislánya, Zsófi az iskola után rossz buszra szállt fel. A gyerek szólt a sofőrnek, hogy a következő megállónál le szeretne szállni, közben hívta a szülőket, hogy menjenek érte. Azonban a sofőr nem engedte a kihalt, sötét, erdős területen várakozni a kislányt. Az utasokkal teli buszt a megállóba kormányozta, és a buszról leszállva a peronon, a kislánnyal együtt várta meg a szülőket.

– Nagyon meglepődtünk, amikor odaértünk – meséli az édesanya, Tóth Melinda Mariann. – Messziről láttuk, hogy a megállóban áll egy busz, mondtuk is a férjemmel, hogy ez már biztosan a következő járat. De aztán láttuk, hogy a busz mellett ott áll a lányunk a sofőrrel. Döbbenten kérdeztem: megvárt minket? A válasz az volt: „Csak nem képzeli, hogy itt hagyom egyedül, nekem is van gyerekem!”

© © Bors / Móricz István

A buszon ülők kedvesek voltak, az utasok türelmesen várták a sofőrrel Zsófi szüleit.

– Nem sok idő telt el, körülbelül öt perc lehetett, amit várniuk kellett. Viszont amikor a sofőr eldöntötte, hogy megvár minket, nem tudhatta, hogy mennyit kell állnia. A célom a történet megírásával az volt, hogy mindenki lássa, jó dolgok is történnek a világban. Ezen kívül errefelé rengeteg gyerek jár másik településre busszal, és azt szerettem volna, hogy a szülők tudják meg, milyen rendes emberekre bízzák a gyerekeket – szögezi le Melinda.

A történetet több ezren osztották meg, a sofőrt, Józsefet azóta is hősként ünneplik. Az édesapa is nagyon örül a végkifejletnek.

– Józseffel, a sofőrrel kezet fogtunk, megköszöntük, szerencsére a nevét megkérdeztük, így reméljük, kap dicséretet. Szeretnénk, ha elterjedne a híre annak, hogy ilyen kedves sofőrök is vannak! – mondta az apa, Meregyán Róbert.

Jegyzetünk itt.