Időben szólt a lány, mégis átvágott torokkal végezte

Shana Grice holttestét tavaly augusztusban találták meg portslade-i otthonában, a 19 éves lányt átvágott torokkal találták meg saját, kiégett hálószobájában. A fiatal lány tavaly szakított barátjával, a 27 éves Michael Lane-nel, aki viszont nem törődött bele a szakításba. Előbb csak üzenetekben kezdte zaklatni a lányt, hívogatta, majd később már személyesen sem hagyta békén.

A tinédzser a hatóságokhoz fordult, ám onnan elhajtották, mondván, hogy az ügynek nincs komoly kockázata. Azonban a zaklatás nem csökkent, sőt.

A férfi már a lány új barátjának írogatott, és megjelent a lány lakásának a környékén is, végül pedig rá is támadt. Ekkor újra a rendőrséghez fordult a fiatal nő, ezúttal pedig foglalkoztak is az üggyel, ám nem úgy, ahogy ő várta.

A férfi ugyanis tagadott, sőt, még ő vádolta meg a lányt azzal, hogy folyamatosan üzenget neki, többek között azt, hogy a lány akar vele ismét összejönni. A rendőrök végül arra jutottak, hogy a lány bejelentése megalapozatlan volt, a hatóságok feltartásáért pedig még pénzbüntetést is kapott.

A férfi pedig nem hagyta abba. Egy ízben ellopta a nő kulcsait, belopózott az otthonába, hogy meglesse álmában.

Tavaly augusztus 25-én megvárta, míg a nő otthonát mindenki elhagyja, rátörte az egyedül levő volt barátnőjére az ajtót, átvágta a torkát, majd arccal lefelé az ágyára fektette, és rágyújtotta a hálószobát. A lány holttestét a barátja apja találta meg.

A férfi tagadta a gyilkosságot - írja a héten véget ért bírósági tárgyalásra hivatkozva a Metro.