Horrorbetegség: 20 percenként öklendezik a szőkeség

Rendkívül kegyetlen és ritka betegség teszi kínszenvedéssé a fiatal nő életét.
Rendkívül kegyetlen és ritka betegség teszi kínszenvedéssé a fiatal nő életét.

Stephanie Horner 13 éves kora óta szenved egy ritka betegségben. A CVS (azaz a ciklikus hányás szindróma) 100 000 gyermekből összesen háromnál jelentkezik, ám csak az esetek 20 százalékában folytatódik felnőttkorban is. A most 23 éves brit lány pedig egy évtizede retteg minden nap, nem tudhatja ugyanis, mikor jön rá az újabb roham. Ilyenkor ugyanis hosszú napokon keresztül húszpercenként kell hánynia - ami olyannyira megterheli a szervezetét, hogy végig ágyban kell maradnia, sőt, állapota miatt havonta kórházban köt ki. Ami még aggasztóbb: a gyakori hányások pillanatok alatt dehidratálják a szervezetét, amibe akár bele is halhat - retteg Stephanie.

Hornert a betegsége kényszerítette arra, hogy otthagyja az egyetemet, és több munkahelyéről is kitették. Elmondása alapján egy-egy több napig tartó hányós periódusban képtelen mást csinálni, mint sírni a fájdalomtól - írja a Women”s Health.

A szakemberek a mai napig nem tudják pontosan megmondani, mi okozza a CVS-t, ám a legtöbben genetikai okokat sejtenek a háttérben, ugyanakkor a környezeti hatások (mint például a stressz) jelentőségét is hangsúlyozzák.

„Nagyon kínos, mert az állapotom miatt bármikor összehányhatom magam anélkül, hogy a testem jelezné, hogy valami baj van” - magyarázta Stephanie.

© Fotó: Facebook