Horror Húsvét hétfőn: holttestek a balatoni házban

A 70 éves férfi, az 54 éves és a 91 éves asszony holttestét a rendőrök találták meg Balatonakarattyán. A brutálisan véres ügyben három éve nincs ítélet.
A 70 éves férfi, az 54 éves és a 91 éves asszony holttestét a rendőrök találták meg Balatonakarattyán. A brutálisan véres ügyben három éve nincs ítélet.

2012. április 21-én három holttestet találtak a rendőrök egy balatonakarattyai házban. A 70 éves férfi, az 54 éves és a 91 éves asszony holttestét látva feltételezhető volt az idegenkezűség.

Az 54 éves áldozat korábban a vádlott élettársa volt, de a férfi agresszivitása miatt szakítani akart, és pénzt gyűjteni arra, hogy elrejtőzhessen. Amikor a férfi börtönbe került, erre meg is volt a lehetősége, mivel a másik, 70 éves sértett saját anyjának és nagynénjének ápolásával bízta meg Balatonakarattyán. A 70 éves sértett anyja meghalt, így az 54 éves nő a másik idős asszonnyal maradt, közben pedig szerelmi viszony alakult ki közte és megbízója között.

A vádlott aztán 2011-ben kiszabadult a börtönből, megkereste volt élettársát, hogy folytassák a kapcsolatot. 2012. április 2-án este meglátogatta, de mivel sejtette azt a bizonyos szerelmi viszonyt, lopódzva ment a házhoz. Az ablakon keresztül figyelte őket, aztán bement a lakásba, ahol gyakorlatilag mindkettőjüket agyonverte.

© Fotó: Bors

A vádlott ezután név nélküli levélben ismerte el a rendőrségnek, hogy ő volt a gyilkos, de a nyomokat azért próbálta eltüntetni. A házból készpénzt, műszaki cikkeket vitt el, de volt élettársa és annak lánya nevére kiállított bankkártyákat is ellopott.

A férfi abban a tudatban ment el a helyszínről, hogy az önellátásra képtelen, súlyosan beteg 91 éves asszony egyedül maradt a lakásban. Két nap múlva egy barátját kérte meg, jelentse be az idős asszony eltűnését, de a sértettre nem találtak rá. Mivel a vádlott a hírek alapján ezzel tisztában volt, elmondható, hogy semmit nem tett a nő életének megmentése érdekében.

Az ügyészség az elkövetőt különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntettével, folytatólagosan kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének kísérletével, jármű önkényes elvételével, valamint kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta mint visszaesőt.

Első fokon a Veszprémi Törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat mint visszaesőt, ezen felül emberölés, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, kifosztás, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés, jármű önkényes elvétele és csalás miatt.

Legkorábban 40 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A táblabíróság az ítéletet nem változtatta meg, de az egyik, korábban nem minősített gyilkosságot különös kegyetlenségnek minősítette, ezen felül külön büntetési elemként határozta meg a bankkártya elvitelét és az azon lévő pénz felhasználását. A vádlott azzal védekezett, hogy nem volt beszámítható. Ezt azonban a bíróság nem fogadta el.

Az ítélet azóta sem jogerős, a vádlott fellebbezett. Ügye a Kúrián folyatódik, addig előzetes letartóztatásban marad.