Horror: fájt a torka, 8 ujját amputálták végül

A vérmérgezést kapott nő szerencsésnek tartja magát, hogy túlélte az esetet.

A vérmérgezést kapott nő szerencsésnek tartja magát, hogy túlélte az esetet.

Az Egyesült Államokban, Knoxville-ben élő Shelby Smith meglehetősen durva dolgot élt át a közelmúltban. Egy hosszan tartó torokfájás ugyanis rémálomszerű befejezéssel zárult. Először csak az ajkai kezdtek el belilulni, majd a kezén és a lábán is elszíneződtek az ujjai.

A 27 éves nő egy fertőzés következtében ugyanis vérmérgezést kapott, emiatt vált állapota egyre súlyosabbá. A vérkeringése nem volt megfelelő, s ez veszélyeztette a szervei normális működését is. Végtagjai is emiatt kezdtek elszíneződni – írta meg múlt héten a wate.com.

Azonnal bevitték a kórházba, ahol egy héten át mesterséges kómában tartották. – A bakteriális fertőzések közül ez az egyik legveszélyesebb. A mostani beteg helyzete azonban nagyon ritka, évente néhány 100 esetet diagnosztizálunk – nyilatkozta dr. Jeffry King, a Shelbyt is ellátó szakorvos.

© WATE.com

A nőnek azonban, miután felébredt, újabb szörnyűséggel kellett szembenéznie. Jobb kezéről az összes ujjat, bal kezéről a mutatóujjat, bal lábáról pedig két lábujjat amputálták.

– Amikor én már feladtam volna, te tartottad bennem a lelket. Alig várom, hogy az életem hátralévő részét veled tölthessem el – ezt írta ki Facebook-oldalára Shelby. A címzett pedig vőlegénye, Caleb volt, aki januárban jegyezte el a lányt. Az eset ellenére mindketten pozitívan tekintenek a jövőbe, a nő igyekszik majd a körülményekhez képest normális életet élni.

Shelbynek azonban most még azzal is meg kell küzdenie, hogy nem volt biztosítása. A családja ezért adománygyűjtő kampányba fogott, hogy segíthessenek neki az orvosi kezelések kifizetésében.