Aktuális

Horror a kutyakiállításon: leszakította a díjnyertes yorki fejét egy másik eb

L. B.

Létrehozva: 2018.05.19.

<p>Felfogni sem lehet azt, ami egy átlagos kutyaversenyen történt.</p>

Rémálomszerű jelenetek játszódtak le múlt vasárnap a losonci kutyakiállításon Szlovákiában: az egyik fajtagyőztes kiskutya tulajdonosai csak pár percig örülhettek kedvencük győzelmének, egy nagy testű moszkvai őrkutya ugyanis váratlanul leszakította az alig egyéves yorkshier terrier fejét. Hosszú percek teltek el, amíg ki tudták szedni a megvadult állatból szegényt, de a megfelelő helyzetfelismeréssel és reagálással elkerülhető lett volna a tragédia. A szörnyűséget tovább árnyalja, hogy a támadó kutya gazdája megpróbált eltűnni a helyszínről, a parkolóban a rendőrök tartóztatták fel.

Leharapta a fejét

– A hölgy örömtől repesve a kezében vitte ki a Biewer Yorkshire Terrier győztes kant, amikor a bírálatra váró moszkvai bekapta a fejét és kitépte a nő kezéből a kutyát. Mikor végre sikerült a kutya fél teste és feje már csak cafatokban volt, az alsó állkapcsa is leszakadt. Egy orvos helyben még életet lehelt belé, azonnal elvitték műtétre, de már nem tudtak segíteni rajta – számolt be a drámai pillanatokról egy szemtanú, aki éppen a Lagotto Romagnolo szukájával várt a bírálatra.

Tehetetlenül kapálódzott

A beszámoló szerint a moszkvai gazdájának fogalma sem volt, hogy mit kezdjen a feldühödött négylábújával. Kétségbeesett próbálkozásaival ráadásul csak rontott a helyzeten. Először rugdosta a kutyát, a szőrét és fülét húzogatta, heréjét és combja felett lévő vékony bőrt pedig rángatta. Azt tette amit a legjobban el lehet rontani amikor egy kutya támad. Ilyenkor csak még agresszívabb, idegesebb és bolondabb lesz. A szakértők szerint kis testű kutyát nem szabad felkapni, hogy megvédjük a nagytól, mert magasabbra emelve még rosszabb szemmel nézhet az rá. Rohangálni, őrjöngve örömködni sem ajánlatos, még egy győzelem után sem.

Lenyugodnak a légszomjtól

A Bors által megkérdezett kutyatréner szerint az emberek nagy része sajnos még a saját kutyájának a viselkedését és jelzéseit sem tudja értelmezni, nemhogy egy másik, idegen jószágét. A támadó ebek ösztönből próbálják védeni a gazdájukat.

– Ha már fog valamit a kutya, a legfontosabb, hogy elvegyük tőle. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy átlépve a combjainkkal összeszorítsuk a testét, a nyakörvénél fogva pedig úgy fojtogatjuk, hogy közben megemeljük egy kicsit a levegőben. A légszomjtól lenyugszik és elengedi az áldozatát, akit a nyakfogástól már nem is tud ráncigálni. A nagy testű kutyákat nem tudjuk átlépni, velük haránt terpeszben alkalmazzuk ugyanezt – magyarázta a Borsnak Nyakas Gábor.

Fül alatt legyen a nyakörv

A nagy testű kutyáikat legtöbben vastag nyakörvön tartják, de a kutyaviselkedés-szakértő szerint ez nem a legjobb döntés, hiszen az eszköz erőssége az anyag minőségén múlik.

– A vastaggal rendkívül nehéz lefojtani egy nagy testű, bundás négylábút. Ilyenkor a pórázt a nyaka köré csavarhatjuk, amivel elérhetjük a megfelelő hatást. A szegycsonthoz lecsúszott nyakörv szorítása még jobban felbőszíti az állatot, így a legfontosabb, hogy megfelelő helyen, a fülek alatt legyen a hurok – mondja Nyakas, aki évtizedek óra foglalkozik a négylábúak nevelésével.

Iskolában kiismerhetjük az ebet

A kutyatréner álláspontja szerint nem elég, ha a gazdik tudják, hogy mit kell csinálni vészhelyzetben, rendkívül fontos a megfelelő rutin szerzése is.

– A baj bármikor megtörténhet, a szájkosár használata mellett is bekövetkezhet egy váratlan veszélyhelyzet. Erre pedig muszáj felkészülni. Nem elég megelőzni, nem elég megtanítani a kutyát, rutint kell szerezni, amire a kutyasuli a legalkalmasabb helyszín. Ott minden gazdi megismerheti a hű társát – tette hozzá.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179344_auto_resized.jpg
origo.hu

Lambo-ajtós Suzukit állítottak meg a rendőrök, de az igazi meglepetés bent várta őket - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714616111
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180820_auto_resized.png
metropol.hu

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176315_auto_resized.jpg
vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180785_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Pressman bácsi így május elseje alkalmával újabb influenszereket hivatott be magához egy kis eligazításra, átnevelésre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27655_resized.jpg?avcount=1714616111
origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174011_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180398_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714616111
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ryFyxt_g2nQRoVqKGkjeG-vgMF3hk1UyrS1sddxlpQg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyMWY1YTExNjExYTQyYzdiMmQ0OWUzZDhjNGI2YWI0.jpg
Betegség

Lacusért és Bogiért küzdenek a szüleik: senki sem tudja pontosan, mi a két kisgyermek baja

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fkTNPRW9LoZY_HPk1L6nbB-sgLO1uoiBgrzb--sll_w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MGEyMjVmMWNjOTQ3M2E4MjJiODNlNTkwZDc1ZmMx.jpg
Brüsszel

Menczer Tamás: Nem ezt ígérték! - Videó