Horror a fatelepen: 7 milliót adnak János jobb karjáért

Hétmillió forintot ajánlott korábbi munkahelye annak a férfinak, akinek munka közben szakította le fél karját egy munkagép. János elutasította az ajánlatot, ügyvédjével az összeg többszöröséért harcolnak.
Hétmillió forintot ajánlott korábbi munkahelye annak a férfinak, akinek munka közben szakította le fél karját egy munkagép. János elutasította az ajánlatot, ügyvédjével az összeg többszöröséért harcolnak.

Jócskán felpörögtek az események Pocsai János körül a korábbi cikkeink hatására. Több ügyvéd és önjelölt jótevő is felajánlotta segítségét a hosszúnak ígérkező kártérítési perben.

Mint ahogy korábban a Bors megírta: a 47 éves karbantartó lakatos egy szolnoki faipari cégnél a fűrészporszállító csigasor javításán dolgozott, amikor leszakította fél karját a gép. A cég peren kívül egyezkedett, de János és ügyvédje nem fogadta el az ajánlatot. A napokban lett volna az első tárgyalás, de a vállalat képviselője nem jelent meg, így elnapolták.

János műkezet kapott, de nem tudja használni, mert fáj tőle a gerince © Bánkúti Sándor

– Hétmilliót akartak adni a jobb karomért, természetesen elutasítottuk, mivel az összeg élet- és balesetjáradékot sem tartalmazta. Az ügyvédemmel az összeg sokszorosát érezzük reálisnak, ha kell, hosszú évekig pereskedünk az igazamért – mondta lapunknak János, akit a baleset óta leszázalékoltak, semmilyen munkát nem tud vállalni. Az ügyvédi díjat is majd az kártérítés után tudja rendezni.

János balesete után egy évvel újabb szörnyűség történt a telepen. Ahogy márciusban megírtuk, a 23 éves R. Roland munka közben halt szörnyet. A fiatalember egy hatalmas gépen dolgozott, ami a rétegelt lapok gyártása során feleslegessé vált faanyagot darálta le. Nem volt biztonsági rács a gépen, ezért egy vétlen mozdulatot követően beesett a darálóba.

– Roland tragédiája óta rengeteg ellenőrzés van a cégnél, próbálnak jobban odafigyelni a dolgokra. Jót tett a sajtónyilvánosság – mondta lapunknak az üzem egyik dolgozója.

Úgy tudjuk, a fiú szülei peren kívül megegyeztek a céggel, így részükről nem kerül sor a pereskedésre. A rendőrség még nyomoz az ügyben.

János egy csigasor javításán dolgozott, amikor a baleset történt 8akkori cikkünket a képre kattintva éri el)