Hoppá! Győrfi Pál rocker volt a nyolcvanas években - videó

Az Országos Mentőszolgálat közkedvelt szóvivője szokatlan szerepben tűnik fel A Nagy Duettben, a zenész szakma mégsem áll olyan távol tőle, mint gondolnánk.
Az Országos Mentőszolgálat közkedvelt szóvivője szokatlan szerepben tűnik fel A Nagy Duettben, a zenész szakma mégsem áll olyan távol tőle, mint gondolnánk.

Győrfi Pált szinte naponta láthatjuk a televízió képernyőjén, a magán­életéről viszont keveset tudunk – talán ennek köszönhető, hogy még mindig tartogat számunkra meglepetéseket. Például azt, hogy egy Madártej nevű banda billentyűse volt a nyolcvanas években, a bizonyítékul szolgáló videoklip pedig mindmáig megtekinthető az interneten.

– Akkoriban, a nyolcvanas években Magyarországon az angolszáz new wave zene hódított, és az állt a legközelebb hozzám is – kezdett bele a múltidézésbe Győrfi, aki azt is elmesélte nekünk, hogy szülei is zenészek voltak. Édesanyja zongorista, édesapja pedig klarinéton és szaxofonon játszott.

A Madártej nem lett sztárzenekar, de volt saját rajongótábora

– Volt egy zenekarunk a gimiben, Madártej néven futott, én billentyűztem benne, „rockos újhullám" típusú zenét nyomtunk. A The Stranglers nevű angol zenekarhoz hasonlítottak minket – csak egy nagy különbség volt: ők marha jó zenét játszottak, mi sajnos kevésbé, bár még így is volt közönségünk a koncertjeinken. Mindig szerettem a kísérletező, új zenéket, ezért is örültem, amikor megtudtam, hogy Fábián Juli lesz a partnerem a műsorban, az ő zenei világát is újítónak gondolom – mondta el nekünk az énekesi babérokra törő szóvivő, aki határozottan azt is hozzátette: bármennyire is beolajozná a tévés siker a zenei szekeret alatta, mentő hivatását A Nagy Duett műsorát követően sem szeretné feladni, hiszen az az élete. A zenés kalandozás azonban felpezsdíti.

Tinédzserként újhullámos zenével © Fejér Bálint

– Mindannyian sokszínűek vagyunk, a kérdés az, hogy tudunk és merünk-e a kemény munka után egy kicsit lazítani, amire a legjobb a sport és a zene. Ezért is indítottunk a mentőknél egy belső tehetségkutatót, ahol a köztünk lapuló zenei tehetségeknek alkalma adódik bemutatkozni. Ennek a versenynek március 24-én lesz a döntője – osztotta meg velünk a hírt Győrfi Pál, aki izgatottan készül A Nagy Duett zenei megmérettetésére.