Holttest a pincében: így derült ki Sándor szörnyű titka

Házuk pincéjében helyezte – két kanapé között a földön – örök nyugalomra édesanyját egy férfi. A szomszédoknak az lett gyanús, hogy Kati nénit már két éve nem látták.
Házuk pincéjében helyezte – két kanapé között a földön – örök nyugalomra édesanyját egy férfi. A szomszédoknak az lett gyanús, hogy Kati nénit már két éve nem látták.

Valósággal sokkolta a Dunakilitiben élőket, hogy a József Attila utcában egy idős asszony mumifikálódott holttestére bukkantak a pincében. Szakértők szerint az asszony legalább két éve ott volt már.

A Kisalföld értesülései szerint az asszony maradványait a pincében, két kanapé között a földön találták meg.

– Szegény Kati néni nem ilyen véget érdemelt volna – csóválta a fejét az egyik helybéli.

A néninek három gyermeke volt, kettő lánya már férjhez ment és elköltözött, így a fiával, L. Sándorral élt. A férfi dolgozott külföldön is, illetve a környékbeli üzemekben. Az idős asszonyt azonban az utóbbi időben nem látták a szomszédok, sem az utcán, de még a saját udvarukban sem, ezért egyikük kérdőre vonta a fiát. Sándor nem tudott megnyugtató választ adni, ezért értesítették a rendőröket. Így derült ki Sándor súlyos titka, hogy anyukája már rég halott, és temetés nélkül a saját pincéjükben tárolta földi maradványait.

– Talán azért nem szólt a hatóságoknak, mert jól jött az anyja nyugdíja – találgatott a család egyik ismerőse.

– Az viszont tény, hogy az utóbbi hónapokban ablakokat cseréltek, és felújításokat vé­geztek a házon.

© Képünk illusztráció

A Bors megkereste Sándort, aki sokáig nem akart kijönni a csengőszóra, végül az ablakon át közölte, hogy semmit nem szeretne mondani a dologról. Úgy tudjuk, a településen ferde szemmel néznek rá, és azóta ki sem tette a lábát a házból.

© Képünk illusztráció

A rendőrség megerősítette, hogy valóban elhunyt egy idős asszony Dunakilitin, a maradványait felboncolták. Idegenkezűségnek nem volt nyoma, vagyis az asszony természetes halállal halt meg. Ilyenkor az az eljárás, hogy a hamvakat visszaadják a családnak, ha igényt tartanak rá. Azt egyelőre nem tudni, hogy Kati néninek végül lesz-e méltó temetése.