Holtrészeg sofőr ölte meg a délegyházi anyát és fiát

Anya és fia egyszerre vesztette életét az 5-ös úton, amikor az ittas sofőr beléjük csapódott Lajosmizsénél. A vétkes vezető mellett egy üres whiskysüveget találtak.
Anya és fia egyszerre vesztette életét az 5-ös úton, amikor az ittas sofőr beléjük csapódott Lajosmizsénél. A vétkes vezető mellett egy üres whiskysüveget találtak.

Egy emberként gyászolják Délegyházán B. Endrénét és fiát. A 75 éves asszonyt kisebbik fia, Endre vitte volna a testvéréhez Kecskemétre, de soha nem értek oda. Egy Opel részeg sofőrje elvesztette uralmát a kocsi felett és frontálisan beléjük hajtott. A család autója lesodródott az 5-ös útról és az árokban állt meg. Utasai beszorultak a roncsba, a tűzoltók emelték ki őket, de életüket nem sikerült megmenteni. A Bors úgy tudja, a vétkes sofőr erősen ittas állapotban ült a volán mögé. A baleset helyszínén megtalálták az üres whiskysüveget is.

Katalin és fia mindketten Délegyházán éltek. A helyieket sokkolta a borzalmas tragédia híre, hiszen mindketten meghatározó egyéniségei voltak a falunak. Az asszony 1961-től nyugdíjazásáig védőnőként dolgozott, több generációt ő nevelt fel. – Mindenki ismerte, kicsik és nagyok egyaránt tisztelték. Nekem ő volt a példaképem, miatta lettem én is védőnő. Még mindig nem hisszük el, hogy többé nincs köztünk – mondta a Borsnak könnyeivel küszködve Gergely Sándorné, a jelenlegi védőnő.

© Fotó: Petőfi Népe/Zsámboki Dóra

© Fotó: Petőfi Népe/Zsámboki Dóra

Tóth Gáborné úgy emlékszik Kati nénire, hogy pótanya szerepet töltött be az életében.

– Már hat unokám van, de az első lányom születésekor még semmit nem tudtam a kisbabákról, és bármivel fordulhattam hozzá – emlékezett.

© Fotó: Bors

Kisebbik fia, Endre feleségét és tízéves kisfiát hagyta félárván. Úgy tudjuk, korábban a rendőrségnél dolgozott. Az utóbbi időben postai küldeményeket vitt ki a városban. Közösségi és segítőkész ember volt.

A balesetet okozó sofőrt a kecskeméti kórházban ápolják.

– Nagyon bízunk benne, hogy nem ússza meg, hogy a lelkén szárad két ember halála – vélekedtek a helyiek. A településen gyűjtést szerveznek a családnak a két temetésre.