Aktuális

Hódítsa meg olcsón a világot!

Balajti Péter

Létrehozva: 2016.07.08.

Az internet korában nem ördöngösség utazási irodák helyett a saját kezünkbe venni világjárásunk tervezését és intézését. Portálok sora nyújt segítséget a spóroláshoz, ám jó tudni: az árak akár naponta vagy még sűrűbben is változhatnak. A Bors ütős tippek mellett kész útiterveket is kínál.

Forrás: Thinkstock

Diszkont szárnyakon

Több fapados légitársaság is indít utakat hazánkból, olykor fillérekért. Igaz, néha az olcsó odaúthoz méregdrága visszaút társul vagy fordítva. Ám nem kell mindkét irányba ugyanazt a céget választanunk, lehet, hogy az egyik irányt a konkurencia gépével tesszük meg, ha az jobb árat kínál. Akad társaság, amely 9990 forintos éves tagdíjért cserébe többek közt 2900 forint engedményt nyújt az 5990 forintot meghaladó jegyáraiból, ami egy utastársra is érvényesíthető.

Közeli helyeken

Érdemes feltérképezni a legkedvezőbb árfekvésű helyek környékét, hiszen akadhat arrafelé olyan szimpatikus városka, amit távolsági busszal elérhetünk. Az sem kizárt, hogy buszjeggyel együtt is olcsóbb szállást találunk ott, mint a kiszemelt nagyvárosban, s csak aludni utazunk oda. Ajánlott körülnézni a www.checkmybus.com internetes oldalon, mely számos társaság ajánlatai közül szemezget az általunk megadott feltételek szerint.

Távoli vágyak

Bárcsak menne fapados Budapestről Afrikába! Közvetlen járat ugyan egyelőre nincs, ám egy apró trükkel mégis valóra váltható az óhaj. Brüsszelbe a Wizzairrel és a Ryanairrel is repülhetünk, utóbbival viszont onnan Marokkó több városa is elérhető, olykor igen baráti áron.

Ottalvós buli

A világ egyik legnagyobb szálláshelygyűjteményével ren­delkező www.booking.com akár magyarul is segít a keresésben és a foglalásban. Elég csak a várost, az érkezési és távozási időpontot, valamint az utazók számát és az egyéni igényeket megadni (reggeli, saját fürdő, ágytípus stb.), s a rendszer ennek megfelelőn mutatja a lehetőségeket, árakkal, értékelésekkel, illetve térképpel

Mesevárosba harmincezerért

Az egyik legszebb középkori városka Bruges, amely mesebeli, apró házakkal, szélmalmokkal, belga sörrel, sült krumplival, csokival, gofrival, számtalan csatornával, lovaskocsival, látnivalóval és meglepően baráti árral vonzza a turistákat.

A  www.wizzair.com oldalán találtunk szeptember 21-ére, reggeli indulással 4490 forintos repülőjegyet Budapest–Brüsszel Charleroi útvonalon, illetve szep­tember 22-ére, esti indulású visszautat ugyanennyiért. A www.flibco.com buszos oldalon fejenként tíz euróért vásárolhatunk buszjegyet a Charleroi–Bruges–Charleroi vonalon, amit kinyomtatva kell a belga sofőrnek megmutatni.

A Booking.com-on a Bruges szívében található háromcsillagos, kiváló minősítést kapott B&B Geerwijn hotelbe a kétszemélyes, franciaágyas szobát reggelivel együtt mintegy 31 ezer forintért kínálják (plusz 2,12 eurós idegenforgalmi díj).

Kóstoljon bele Hollandiába!

A héten szeptember 13-ára és 14-ére is találtunk kilencezer forintos oda-vissza Wizzair-repülőjegyet Budapestről Eindhovenbe. A városba buszozás irányonként 3,7 euró, ott viszont gyalogszerrel elérhetünk mindent a buszpályaudvar melletti gigantikus kugliszobortól kezdve Dzsudzsák egykori csapatának stadionján át a környék legjobb dizájnerboltjáig, a Design Daily'sig, no meg a központtól pár kilométer sétára található Martin Zwertsig, ahol Hollandia legjobbnak kikiáltott sült krumpliját kínálják.

Centiben mérik

A diszkont légitársaságok megszabják, hogy repülőjegyünkkel mekkora kézipoggyászt vihetünk fel díjmentesen a gépre, s ezt akár fél centi túllépése esetén is komolyan büntetik. A Wizzairnél egy 42-szer 32-szer 25 centis, míg a Ryanairnél egy maximum 10 kilós, 55-ször, 40-szer 20 centis és egy 35-ször, 20-szor 20 centis kézipoggyász a határ.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27196_resized.jpg?avcount=1713491411
origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra Csabi: Még egy peteérést bevárok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141360_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141579_auto_resized.png
metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132318_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27195_resized.jpg?avcount=1713491411
origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713491411
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713491411
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137010_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mSts2k-JQqRYODCdW16d4eqJA9FMyXwYmZjTAbujoAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZWEyYWViNjJmOTRhMzZhN2VhOTU0NWViNDI3MjJh.jpg
Megindító

„A szemeim előtt hunyt el” – kisfia 5. születésnapján halt meg Luca

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JIJelZCZnGCtu6W-rcfNnVOo_DQavFwenPnAqUoGoHU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5MmFmZDE3ZjY1NDQ5YzFhYWNlOGY4NDc5ZGZkNDlm.jpg
Dráma

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze