Hiperérzékeny volt a szegedi egyetemista késelő

Egy szép jövő előtt álló szegedi joghallgató gyilkolt meg egy 36 éves férfit egy szegedi sörözőben. N. Bence nem tűrt el egy megjegyzést.
Egy szép jövő előtt álló szegedi joghallgató gyilkolt meg egy 36 éves férfit egy szegedi sörözőben. N. Bence nem tűrt el egy megjegyzést.

Egy embert megölt, és ezzel a saját életét is örökre tönkretette egy szegedi egyetemista kedden hajnalban. N. Bence albérletben élt az alföldi nagyvárosban, egyébként Piliscsabáról származik. Ismerősei szerint jókedélyű, a bulit sosem megvető, ám hiperérzékeny lelkű fiatalember, akinek korábban is akadtak kisebb összetűzései, verekedései. Internetes közösségi oldala is arról árulkodik, hogy egy rendezett körülmények között élő, szépreményű fiatal volt Bence, rengeteg ismerős­sel és szerető barátnővel az oldalán.

Mégis mi történhetett kedd hajnalban? A Délmagyarország munkatársai beszéltek a kocsma pultosával, aki szerint nem volt különösebb előzménye a szurkálásnak, ha lett volna, az feltűnt volna, hiszen egy kis helyiségről van szó, ahol legfeljebb 10–12 ember fér el egyszerre. A pultos már csak azt látta, hogy összeesik az áldozat. Az elkövető többször járt már a kocsmában, ismerték, de nem számított törzsvendégnek.

© Fotó: MTI

Mások azt mondták, hogy a vendég valami sértő megjegyzést tett Bencére, a joghallgatónak ettől borult el az elméje, és a zsebéből előhúzott bicskával többször megszúrta vitapartnerét.

A rendőrség szűkszavú. Szenti Szabolcs, a Csongrád megyei rendôrszóvivô elmondta: a gyilkosságtól számított két órán belül a lakása közelében elfogták a férfit, a zsebében megtalálták az emberöléshez használt bicskát.

– A gyanúsított részben beismerő vallomást tett. Emberölés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

© Fotó: MTI